001 - Homan Zonnepanelen
Kanoën tijdens de Zwem4daagse wordt traditie

Kanoën tijdens de Zwem4daagse wordt traditie


Geplaatst op: 2 juni 2017

Tijdens de zwem4vierdaagse hebben wederom veel kinderen kunnen genieten van het kanovaren. Net als bij de drie voorgaande edities konden ook deze keer kinderen een rondje te varen.

Activiteit:

Op de woensdagavond was het kanovaren één van de andere randactiviteiten die kinderen konden doen tijdens de Zwem4daagse. De deelnemers konden met de kano in het kleine bad rondvaren en hun evenwicht in een smalle boot op de proef stellen. Vooral de kinderen maakte hier met veel plezier gebruik van. Niet iedereen bleef overeind, maar het zwembad is dan ook een goede gelegenheid om het uit te proberen. Sommige kinderen gingen dan ook net zo lang door met het uitproberen van allerlei "technieken" totdat ze om gingen. Het blijkt eens te meer dat grenzen opzoeken in een kajak op het water veel aantrekkingskracht op de jeugd heeft. Iedereen genoot. 

Kanovaren toch nog te onbekend:

Terwijl de jeugd in de kano's aan het varen was is op de kant met enkele ouders van deze kinderen gesproken. Dan blijkt toch weer dat de aanwezigheid van kanosport in de omgeving relatief onbekend is. Dat Kanovereniging De Ronde Venen in Vinkeveen gevestigd is en dat elke zaterdagochtend (jeugd) en woensdagavond (senioren) varen is niet bekend. Dit mag toch als zonde gezien worden, zowel voor de mensen die hierdoor niet gaan kanoën terwijl achteraf blijkt dat ze dat toch wel leuk vinden, als voor de Kanovereniging die hierdoor kleiner blijft dan nodig is. En dan te bedenken dat de Vinkenveense Plassen en omgeving tot één van de mooiere gebieden voor de kanosport is.

Als de jeugd of senioren de beginselen onder de knie hebben, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Van wildwatervaren of brandingvaren, maar ook het kanopolo is een optie. De mensen die het graag rustiger houden kunnen mooie kanotochten varen. Er wordt wel in een groep gevaren, maar niet in wedstrijdverband. Het varen heeft vooral een recreatief karakter. Bij het kanopolo is dat natuurlijk anders. Daar kan een speler al zijn energie kwijt en gaat het er fel aan toe. Omdat het kanovaren buiten op open water bedreven wordt is het hoofdzakelijk een seizoensport die vooral tijdens de zomertijd plaatsvindt. Het sluit daarmee goed aan op andere sporten die meer in de wintermaanden worden gehouden. Voor de enkele fanatieke kanoërs wordt door een kleine groep vaak ook nog in de winter doorgevaren zolang er geen ijs ligt.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kanoën tijdens de Zwem4daagse wordt traditie

Tijdens de zwem4vierdaagse hebben wederom veel kinderen kunnen genieten van het kanovaren. Net als bij de drie voorgaande edities konden ook deze keer kinderen een rondje te varen. Activiteit: Op de woensdagavond was het kanovaren één van de andere randactiviteiten die kinderen konden doen tijdens de Zwem4daagse. De deelnemers konden … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: