001 - Escaperoom aglemeen
LOB-bedrijvencarrousel Wellantcollege de Groenstrook

LOB-bedrijvencarrousel Wellantcollege de Groenstrook


Geplaatst op: 2 juni 2017

Traditiegetrouw hebben op donderdag 1 juni zeventien bedrijven op locatie de Groenstrook de leerlingen wegwijs gemaakt in de verschillende sectoren. De bedrijfspresentaties over groen, zorg & welzijn, detailhandel en techniek werden door de leerlingen van leerjaar twee met interesse en plezier ontvangen.

Op de Groenstrook wordt veel aandacht besteed Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB). Dit houdt in dat de leerlingen worden begeleid in hun studie- en beroepskeuze. De bedrijvencarrousel is daar een belangrijk onderdeel van. Leerlingen volgen gedurende een middagprogramma drie presentaties van bedrijven om zo een indruk van de arbeidsmarkt te krijgen.

Wat prettig werkt, is dat inmiddels vele presentatoren al meerdere jaren hun presentaties verzorgen. Hierdoor weten de bedrijven waar onze leerlingen behoefte aan hebben. Zo koppelt Loogman Tanken en Wassen aan hun presentatie een quiz met een prijsje. Groothandel Gunters en Meuser liet leerlingen een blokje hout afzagen, wat zo dicht als mogelijk bij de 118 gram moest zitten. Een leerling kreeg het voor elkaar om precies een blok van 118 gram af te zagen en kreeg een zaag cadeau. Mevrouw Kleijn, medisch pedicure, behandelde een leerling. Na afloop kregen de leerlingen een voetverzorgingspakket mee naar huis. Dit zijn maar enkele voorbeelden. De leerlingen waardeerden alle presentaties. De school is zeer blij met de toezeggingen die vele bedrijven hebben gedaan voor volgend jaar!

Wellantcollege de Groenstrook Aalsmeer verzorgt vmbo onderwijs op basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht en gemengde leerweg niveau (met en zonder Lwoo). Tevens zijn er een drietal themaklassen, t.w. de paardenklas, de Tec-klas (techniek) en de kookklas.

De school is gevestigd aan de Jac. P. Thijsselaan 18, 1431 KE te Aalsmeer. Telefonische informatie is te verkrijgen op telefoonnummer: 0297-384949. Bezoek ook eens de website: www.wellant.nl 


Laatst bewerkt op: 2 juni 2017 16:06

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

LOB-bedrijvencarrousel Wellantcollege de Groenstrook

Traditiegetrouw hebben op donderdag 1 juni zeventien bedrijven op locatie de Groenstrook de leerlingen wegwijs gemaakt in de verschillende sectoren. De bedrijfspresentaties over groen, zorg & welzijn, detailhandel en techniek werden door de leerlingen van leerjaar twee met interesse en plezier ontvangen. Op de Groenstrook wordt veel aandacht besteed Loopbaan … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: