001 -Brouwer Transport
Aalsmeerders doen mee aan Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen

Aalsmeerders doen mee aan Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen


Geplaatst op: 5 juni 2017

Wat een fantastisch weekend hebben we weer gehad. Met zes zwemmers, twee coaches, drie vrijwilligers, 1 sponsor en drie  fans, verschenen we aan de start. Voor Ashley van der Wal (Aalsmeer) was het haar 2e NK. En wat is Ashley gegroeid het afgelopen jaar! Ze zwom prima tijden, verbeterde al haar oude tijden en won 2 zilveren en 1 bronzen plak.

Noa Middelkoop (Aalsmeer) ging voor de eerste keer mee. Zij zwom in de best wel zware B categorie. Tussen meiden die allemaal een jaar ouder waren, hield zij zich prima staande en kon ze haar eerst zilveren medaille mee naar huis nemen. Een mooi resultaat voor haar 1e NK.

Voor Linn Arendse (Aalsmeer) en Yvanka Ashby (Amstelhoek) was het hun laatste jaar als B junior. Ze waren flink bezig met wat de dames van de A deden en ondertussen zwommen ze wat ze moesten zwemmen. Linn kwam met 6 gouden en 1 zilveren plak prima voor de dag. Ze verbeterde al haar tijden en moest alleen op de 50 mtr met vinnen Hanna voor zich laten. Een prima resultaat Linn.

Yvanka ging voor de lange afstanden en won zowel op de 800 als op de 1500 meter goud. Voor de kortere afstanden moest zij Linn voor zich laten, maar dat resulteerde toch in 4 zilveren plakken. Echt super gedaan meiden, mooi de hoogste plekken binnen Oceanus gehouden!

Ook de heren Liam Glebbeek (Aalsmeer) en Michel van Langeraad (Aalsmeer) zwommen een prima toernooi. De A-categorie is hier zo groot en er wordt zo hard gezwommen dat het heel knap is dat Liam en Michel beide een zilveren plak behaalden.

Een NK zonder vrijwilligers en sponsors bestaat natuurlijk niet. Mariette Middelkoop voorzag de zwemmers van gepersonaliseerde zeepflessen. Om met je voeten in een vin te komen, heb je groene zeep nodig, tijdens een wedstrijd is het altijd een hele toer om je eigen zeep terug te vinden. Door deze gepersonaliseerde flessen zijn ze nu makkelijk te herkennen. Top Mariette, we zijn er echt heel blij mee!

Coaches Brenda Starreveld en Karin van Oostveen hebben de zwemmers het hele jaar getraind en nu ook super gecoached. En wat is het dan leuk om na een jaar elke week langs het bad (en vaak ook twee keer week) instructie te geven en dan zien dat dit op het NK tot resultaat leidt. Ze doen het toch maar even samen!

Lady speaker Laura Reemst heeft twee dagen alles aan elkaar gepraat, gezorgd dat iedereen op tijd op het startblok stond, dat iedereen de juiste medaille kreeg en dat de vuvuzelas niet door de start door tetterden.

Juryleden Cassey Glebbeek en Owen Ashby hebben super eerlijk geklokt, en twee dagen de benen uit hun lijf gelopen van zwembadrand naar kloktafel. Cassey, we hopen echt dat je volgend jaar weer mee kan zwemmen!

Natuurlijk konden deze toppers het niet zonder onze fans Mariette, Pien, Ronald en Margret, die schor zijn van het aanmoedigen.

Kortom weer een NK om met veel plezier op terug te kijken. Met een gezellig team, waar ook tijdens het bowlen op de zaterdagavond aan de teamspirit gewerkt wordt! Tot volgend jaar allemaal!


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Aalsmeerders doen mee aan Nederlands Kampioenschap Vinzwemmen

Wat een fantastisch weekend hebben we weer gehad. Met zes zwemmers, twee coaches, drie vrijwilligers, 1 sponsor en drie  fans, verschenen we aan de start. Voor Ashley van der Wal (Aalsmeer) was het haar 2e NK. En wat is Ashley gegroeid het afgelopen jaar! Ze zwom prima tijden, verbeterde al … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: