Interclub UWTC

Interclub UWTC


Geplaatst op: 6 juni 2017

Zondag 4 juni is de interclub jeugdwedstrijd weer verreden bij UWTC.  70 jeugdige wielrenners deden mee, waaronder een heel aantal UWTC leden die de eerste kennismaking met de wedstrijdsport hadden.

Bij cat 1-2 deden 10 kinderen mee en de drie UWTC leden maakten allen hun wedstrijddebuut. Jong en nog onervaren begonnen zij aan hun wedstrijd en zij reden de wedstrijd allemaal uit. De kleine Tom Derogee, van 6 jaar, had soms nog een beetje hulp nodig om de brug op te komen. Maar hij was helemaal trots dat hij had meegedaan en werd 9e. Daryen Vleerbos is ook pas net begonnen bij UWTC en reed de wedstrijd ook dapper uit, zij eindigde als 10e. En derde debutant Mike Knook finishte als 7e. De winst in deze groep ging naar Mikai Krijt uit Koog aan de Zaan. Op de tweede plaats eindigde Stijn Vlieland uit Zwaag en derde werd Mick Cornelissen uit Maarssen. De vader van Mick heeft in het verleden voor UWTC gereden en is familie van onze Henny Cornelissen.

Bij cat 3-4 een startveld van 19 kids. Ook hier weer een aantal leden van UWTC, Mette van Leeuwen, Thorvald Vleerbos, Nees Wahlen, Stijn Kleijn en Jasmijn Wiegmans.  Vier hebben nog niet veel ervaring met wedstrijden en het debuut voor Thorvald en Stijn!  Jasmijn heeft wel ervaring en zich zelfs geplaatst voor het NK. Dat bleek ook tijdens de wedstrijd want Jasmijn zat mee in de kopgroep van 7 man. Over haar eindsprint was ze minder tevreden en ze eindigde op de 6e plaats (net buiten de prijzen).  Thorvald was wel de grootste pechvogel van dit startveld, want gelijk na de start van de wedstrijd brak zijn derailleur (en padje), en sloeg alles vast in zijn achterwiel. Dit probleem is wel bekend bij onze veldrenners, maar bij de wegwedstrijden zien we dit toch weinig gebeuren. Einde wedstrijd voor Thorvald terwijl deze pas net was begonnen. De winst ging naar Jaymz Lunenborg uit IJmuiden voor Veerle Muller uit Haarlem en Ilja Bosschieter uit Westzaan. Nees reed naar een mooie 10e plaats. Stijn werd 16e en Mette 18e. 

Ook bij cat 5-6 een leuk deelnemersveld van 20 renners en hier stonden voor UWTC Mike Derogee, Jordi van Wieringen en Lars Hopman aan de startlijn.  Hier bleef een groep van 13 renners over die voor de prijzen gingen sprinten.  De overwinning ging naar Kay van den Hogen uit Volendam, tweede werd Carola van de Wetering uit Nieuw Vennep en derde Jelle Boonstra uit Ouderkerk ad Amstel. Mike moest met zijn cat 5 verzet alle zeilen bijzetten maar kon in de kopgroep blijven. Mike werd 10e. Jordi heeft ook nog weinig ervaring en reed de wedstrijd keurig uit, hij werd 17e. Lars heeft ook nog niet veel ervaring maar wist onlangs toch al een 10e plaats te scoren in een KNWU wedstrijd. Vandaag kon hij het tempo net niet volgen, moest van de groep af en liet zich terugzakken in een achtervolgende groep. In deze groep kwam hij ten val, en deze eerste kennismaking met de keien beviel hem slecht. Na de ergste schrik en het laten verzorgen van zijn schaafwonden liep hij later weer rond om de laatste wedstrijd van de dag te volgen. 

21 deelnemers van cat 7-nieuwelingen besloten de dag. En ook hier enkele UWTC leden aan start: Ian vd Berg, Danny Plasmeijer, Sven Buskermolen en Niels Kramer. In deze groep was het hollen of stilstaan...., soms werd er even hard gekoerst maar er waren ook momenten dat de groep in wandeltempo langs kwam. Er bleef uiteindelijk een groep van 16 renners over die voor de podiumplaatsen gingen. Op het hoogste podium mocht Niels Reemeijer uit Spaarndam plaats nemen. Hij kreeg gezelschap van Lars de Weerd uit Krommenie en Sander Brandse uit Ouderkerk ad Amstel. Ook een mooie beker voor Ian vd Berg met een 5e plaats.  Danny Plameijer werd 7e, Niels Kramer 14e en Sven Buskermolen 15e. Ook in deze groep was er een valpartij, Xander Krijt kwam in de 19e ronde in de verdrukking in een bocht en raakte een achterwiel van zijn voorganger. Xander is een talentvol schaatser die ook het wielrennen erg leuk begint te vinden. Maar over de valpartij was hij erg boos. Hopelijk herstellen zijn schaafwonden weer snel, beterschap jongen!
Dankzij alle vrijwilligers verliep de wedstrijd vlot en hebben er weer een hoop renners wedstrijdervaring opgedaan. Zondag 11 juni is de volgende interclubwedstrijd in Beverwijk. Bij BRC Kennemerland in Beverwijk ligt een prachtig parcours waar de 'klimmersbenen' op de proef gesteld zullen worden. 

Wageningse Muur
Zaterdagavond reden 4 UWTC leden de wedstrijd van de Wageningse Muur, een combinatiewedstrijd elite/beloften en amateurs over 77 km met ronde na ronde een pittige klim erin. Niels Ruijter en Bart de Veer kregen een lift van Koen de Best richting Wageningen. Koen is altijd lid geweest bij UWTC maar komt sinds dit jaar voor de studentenvereniging Skits uit, waar hij ook in het schaatsteam zit. 
De Wageningse Muur moest maar liefst 36 keer genomen worden. Er stonden ongeveer 90 renners aan de start en al in de eerste ronde moesten er een aantal renners lossen en zodat ronde na ronde de kopgroep kleiner werd. Door windje mee op de dijk in het parcours lag de snelheid hier soms nog hoger dan in de afdaling. Niels Ruijter moest in de eerste helft van de wedstrijd het peloton laten gaan. In de tweede helft van de koers brak het peloton van ongeveer 40 renners. Jeroen Breewel en Bas de Bruin zaten in de voorste groep en Bart de Veer en Koen in de tweede groep. Jeroen werd 6e, Bas 9e en Bart 28e. Bas en Bart waren beide behoorlijk diep gegaan en hadden last van kramp gekregen. 

DK
Op verschillende plaatsen in Noord-Holland zijn op tweede Pinksterdag de DK's verreden. In Zuid Schermer werd op een parcours van ongeveer 10 km lengte het DK verreden voor de junioren, beloften en elite renners. Door de wind ging het regelmatig op de kant. Bij de junioren was Armando één van de vele renners die de wedstrijd voortijdig moest verlaten van de jury omdat ze te ver achter het peloton zaten. Trainingsleden Sven en Stijn konden zich wel handhaven en werden 12e en 13e in de koers. De elite renners reden tegelijk met de beloften. Bij de elite werd Steven Stenekes 6e en Jeroen Breewel 9e.

Ondertussen werd bij WVA in Amsterdam ook in diverse klasses gestreden voor de titels. Bij de masters 30+ werd Job Bosse 16e. Bij de masters 50+ werd Marcel Versteeg 24e, Coen de Groot 28e (valpartij) en Rene Oudshoorn 31e. 
En ook bij de 60+ streden weer enkele leden mee. Vanaf het startschot werd er flink gekoerst en na 2 ronden ontstond er al een kopgroep van 4 renners onder aanvoering van Bert Bakker en Theo Joosten. Deze bouwden een ruime voorsprong op en werden niet meer achterhaald. De wedstrijd werd gewonnen door Theo Joosten uit Spaarndam, 2e werd Ron Smit uit Zandvoort. Guus Zantingh finishte als 5e, Ben de Bruin als 7e en Leen Blom als 10e.
De dag zou eindigen met de amateurs/sportklasse waar maar 12 renners  stonden ingeschreven op de KNWU site! Gelukkig kon nog op de dag zelf worden bijgeschreven en Bart de Veer en Niels Ruijter hadden er zin in. Er waren 2 bijschrijvers.......maar er stonden maar 7 renners aan de start! De KNWU jury vond dit niet wedstrijd waardig en toog huiswaarts. De renners mochten zelf gaan rijden op de baan. Daar hadden Bart en Niels echter geen zin in en zij gingen met een omweg naar huis zodat er toch nog ruim 80 km op de teller kwam te staan. Wat een drama voor de organisatie (en de renners die wel kwamen opdraven).

Bij de dames doen ze het beter en organiseren ze gewoon een RK (regiokampioenschap), waar renners uit meerdere districten aan meedoen. In Leiden dus een leuk deelnemersveld. Hier wisten twee dames te ontsnappen en Lorena greep de derde plaats door de sprint van het peloton te winnen. 
Op zaterdag had Lorena nog gereden in Kerspelen. Hier was ze vierde geworden en dit was genoeg om de leiderstrui in de clubcompetitie in het bezit te houden.

Veteranenwedstrijd Maassluis
Zondag 4 juni waren de renners naar Maassluis afgereisd om daar te starten bij de 68+ veteranen. Na het startschot vormde zich al na 5 ronden een kopgroep van met daarbij Leen Blom en Guus Zantingh. Deze 11 renners werkten goed samen en namen een ruime voorsprong. Met nog 1 ronde te gaan demarreerde Ab van Westerbroek uit Delft en de overige twijfelden even en hij werd niet meer ingelopen. Guus Zantingh uit Mijdrecht spurtte zich naar een 2e plaats, 3e werd Arie de Groot uit Stolwijk en Leen Blom eindigde als 10e.

Keulen
UWTC handbiker Jetze Plat reed dit weekend twee wedstrijden in Keulen. De tijdrit won hij oppermachtig en in de wegwedstrijd pakte hij de tweede plaats.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Interclub UWTC

Zondag 4 juni is de interclub jeugdwedstrijd weer verreden bij UWTC.  70 jeugdige wielrenners deden mee, waaronder een heel aantal UWTC leden die de eerste kennismaking met de wedstrijdsport hadden. Bij cat 1-2 deden 10 kinderen mee en de drie UWTC leden maakten allen hun wedstrijddebuut. Jong en nog onervaren … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: