02 - Senior  sportief actief 2e week
‘Ik Toon’ maand van start gegaan met leuke wandeling langs ‘kunstige’ etalages

‘Ik Toon’ maand van start gegaan met leuke wandeling langs ‘kunstige’ etalages


Geplaatst op: 6 juni 2017

Donderdag 1 juni is officieel de ‘Iktoon maand’ van start gegaan. Een landelijk initiatief waarin amateurkunstenaars voor het voetlicht worden gehaald. Aalsmeer kan zich gelukkig prijzen met het Cultuurpunt dat een vrolijk en gevarieerd programma voor deze maand heeft georganiseerd. Van optredens koren, muziekgezelschappen, het bijwonen van openbare repetities, tot kunst in de etalages van Aalsmeerse ondernemers. In opdracht van het Cultuurpunt heeft Dea Kraan - lid van de adviescommissie - in een aantal maanden heel wat kunstenaars en winkeliers bijeen gebracht waarmee maar weer eens wordt bewezen dat kunst leeft in Aalsmeer.

In Aalsmeer bruist de kunst

Een bonte verzameling van amateurschilders en beeldhouwers was naar de opening op de bovenverdieping van de bibliotheek - waar het Cultuurpunt haar domicilie heeft - gekomen om met elkaar het glas te heffen. Wethouder Gertjan van der Hoeven benadrukte tijdens zijn korte openingsspeech nog eens het belang van het Cultuurpunt. Met een aantal voorbeelden toonde hij aan dat in Aalsmeer de kunst bruist.

Dit keer was de officiële openingshandeling niet het dirigeren van een koor of het blazen op een trombone, maar geheel in stijl werd het ‘Iktoon- sjabloon roze gespoten en voorzien van een tag. Dit alles onder toezicht van Madeleine Heijligers, hoofd van het Cultuurpunt, en Lennard Gols, als combinatiefunctionaris cultuur bekend bij alle scholieren van basis en middelbaar onderwijs. Hij zorgt o.a. voor de veel bezochte workshops.

In een opgelaten stemming vertrok het veel koppige gezelschap in ganzenpas naar de eerste etalage waar het werk is te zien van Wim Keessen. ‘Oh dat zijn die prostituees van de televisie!’ Goed bedacht was dat iedere kunstenaar van Dea de gelegenheid kreeg om iets te vertellen van zijn of haar werk. Ook wist de docente met haar toelichting nog wel iets zinnigs toe te voegen. Het is duidelijk hoeveel belang zij hecht aan het tonen van kunst in het openbaar.

De tocht langs de 26 etalages werd een geanimeerde wandeling die eindigde bij de etalages van Van Uffelen Mode op de Van Cleeffkade.

De overige deelnemende winkeliers zijn: Van de Schilden Lingerie, Foto Kruyt, Ed Kriek, Gentlemen’s Place, GSM Doc, Bertram & Brood, Eveleens Makelaars, Martinez Chocolade, The Phone House, Shoeby Fashion, Tabakshop Kees Boomhouwer, Beau Grandes, Stijl en Meer, Het Boekhuis, Shabbiez, Total Copy Service, Henriette Footwear, Outlet Homedesign, Wereldwinkel, Goemans Tapijt & Slaapcomfort, N.A. Dames Opticien-Optometrist, Foto de Boer, G&W Gezondheidswinkel, Brood en Banket Vooges.

Gedurende de hele maand juni zijn de kunstwerken nog te bewonderen in de etalages in het centrum van Aalsmeer, in alle deelnemende winkels is een overzicht van de route beschikbaar. Naast de ‘Kunst in de Etalage’ wandelroute zijn er nog meer activiteiten rondom de Iktoon maand. Zo zijn workshops muziek, theater en dans te volgen en is er de stoepkrijtwedstrijd van het Jeugdcultuurfonds Aalsmeer op het Molenplein (17 juni), is er een gratis concert ‘Muziek aan de Oever’ waar de Aalsmeerse verenigingen zich presenteren op het Surfeiland (29 juni) en zijn er verschillende concerten en open repetities van koren en verenigingen.

Kijk voor meer informatie over de Iktoon maand en het programma op de website van het Cultuurpunt, www.cultuurpuntaalsmeer.nl/agenda.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

‘Ik Toon’ maand van start gegaan met leuke wandeling langs ‘kunstige’ etalages

Donderdag 1 juni is officieel de ‘Iktoon maand’ van start gegaan. Een landelijk initiatief waarin amateurkunstenaars voor het voetlicht worden gehaald. Aalsmeer kan zich gelukkig prijzen met het Cultuurpunt dat een vrolijk en gevarieerd programma voor deze maand heeft georganiseerd. Van optredens koren, muziekgezelschappen, het bijwonen van openbare repetities, tot … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: