02 - Senior  sportief actief 2e week
Basisscholen De Windroos en Willespoort winnaars van Fair Play Award

Basisscholen De Windroos en Willespoort winnaars van Fair Play Award


Geplaatst op: 9 juni 2017

De basisscholen Willespoort uit Wilnis en De Windroos uit Mijdrecht hebben de Fair Play Award gewonnen tijdens het Cruyff Court 6vs6 kampioenschap. Wethouder Alberta Schuurs (Sport) en sportcoördinator Bas Bokkes hebben donderdag 1 juni De Windroos en de Willespoort bezocht om de prijzen uit te reiken.

De Ronde Venen organiseert jaarlijks met de Johan Cruyff Foundation Cruyff Court 6vs6 kampioenschap op het Cruyff Court in Mijdrecht. Cruyff Court Kampioenen 6vs6 is hét schoolstraatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Bij het toernooi gaat het naast meedoen en winnen ook vooral om sportiviteit en respect.

In april en mei is het toernooi voor zowel de jongens als voor de meiden gespeeld. Kinderen van de basisscholen uit De Ronde Venen uit de groepen 7 en 8 gingen met elkaar de strijd aan voor een plek in de regiofinales. Zowel de jongens als de meiden van de Vlinderbos in Wilnis hebben het toernooi gewonnen.  

Fair Play Award

De Fair Play Award is minstens zo belangrijk als het toernooi winnen. Bij het Cruijff Court toernooi gaat het vooral om sportiviteit. De teams kunnen punten verdienen door zowel binnen als buiten de lijnen sportief gedrag te vertonen. Voorbeelden hiervan zijn het accepteren van beslissingen van de scheidsrechter, sportief spelen en je tegenstander een hand geven voor en na de wedstrijd. Daarnaast is het belangrijk dat het publiek en de begeleiding zich netjes gedragen langs de lijn. De Fair Play Award is bij de jongens gewonnen door het team van basisschool De Windroos in Mijdrecht. Bij de meiden was het de Willespoort uit Wilnis die de respect award mocht ontvangen.

Johan Cruyff Foundation

,,Als je de mogelijkheid hebt om iets voor een ander te doen, dan moet je dat doen”. Met deze gedachte riep Johan Cruijff zijn eigen Foundation in het leven om op die manier bij te dragen aan het dagelijks in beweging brengen van kinderen en jongeren. Het Cruyff Court is de moderne variant van het aloude trapveldje dat aangelegd wordt om een veilige plek in de buurt te creëren waar jeugd kan sporten en spelen. Het is een kunstgras voetbalveldje dat in Mijdrecht op het terrein van Argon ligt. Hierbij werkt de Johan Cruyff Foundation samen met verenigingen, sportbonden, bedrijven, gemeentelijke instanties en overheden. Daarnaast vraagt de Foundation speciale aandacht voor kinderen met een beperking. Maar ook voor kinderen die gewoon een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Laatst bewerkt op: 10 juni 2017 19:18

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Basisscholen De Windroos en Willespoort winnaars van Fair Play Award

De basisscholen Willespoort uit Wilnis en De Windroos uit Mijdrecht hebben de Fair Play Award gewonnen tijdens het Cruyff Court 6vs6 kampioenschap. Wethouder Alberta Schuurs (Sport) en sportcoördinator Bas Bokkes hebben donderdag 1 juni De Windroos en de Willespoort bezocht om de prijzen uit te reiken. De Ronde Venen organiseert … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: