001 - Escaperoom aglemeen
Zilveren Straattheaterfestival vol verrassingen

Zilveren Straattheaterfestival vol verrassingen


Geplaatst op: 11 juni 2017

Komende zaterdag, 17 juni, wordt het 25e Straattheaterfestival De Ronde Venen gehouden. Ook tijdens deze jubileumeditie is er weer veel verrassend spektakel te verwachten in en rondom het dorpscentrum van Mijdrecht!

Vanaf kwart voor elf geven de danseressen van Jazz- en showballet Nicole, zoals ze dat traditiegetrouw al heel wat jaren doen, op het Raadhuisplein het swingende startsein voor deze zilveren editie van het Straattheaterfestival. De officiële opening wordt rond elf uur verricht door burgemeester Maarten Divendal, waarna op meerdere plekken in het dorpscentrum de artiesten ‘los’ gaan tot vijf uur ‘s middags.

Keukentrap of lantaarnpaal?

Ditmaal zijn er internationale acts uit België, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Oostenrijk. Zoals de Britse ‘Bash Street Theater Company’ met hun uit het leven gegrepen stomme film en de oorspronkelijk Spaanse tweelingbroers van Doble Mandoble die vanuit België furore maken met hun absurdistische en spectaculaire keukentrap-act. Of wat te denken van de verbazingwekkende illusionistische show van het Franse Izimagic Duo en de muziek die de Spaanse straatdrummer maakt op zijn pannen en gerecyclede pvc-buizen? Verbaas je over de fratsen die de Amerikaanse, maar in Duitsland wonende, acrobaat Noah Chorny uithaalt in een lantaarnpaal, lach je suf bij de absurde circusstunts met brommer, ladder en koffer van Theater LeeLa uit Oostenrijk en pink misschien een traantje weg bij de ontroerende clownerie voor jong en oud van Compagnie Krak uit België.

Lachen en meezingen

Maar ook uit eigen land komen dit jaar wederom verbazingwekkende professionele straatartiesten naar Mijdrecht. Zoals Betsy de Clown, die een mysterieus optreden verzorgt, of het gezelschap Exoot, dat op pad gaat met een rijdend aquarium gevuld met goudvissen en een man die niet te vertrouwen is… Kijk vol verbazing naar de kunstzinnige theatrale act van Figurentheater Ennadien, ontmoet ‘Hout & hout’ van Jonas&Friends en laat je verleiden door Jordy Sanchez in zijn ‘Restaurant Kiss Kiss’.

Miss Minetti gaat in Mijdrecht op haar geheel eigen manier op zoek naar nieuw zakelijk talent, de dames van Theatergroep A3 verzorgen een bruisend meezingspektakel, Theater Zonder Bla Bla verrast met een groep van vijf robots en Pret op Recept loopt met drie uitgelaten jonge honden door het dorpscentrum.

Lokaal en regionaal talent

Natuurlijk is er ditmaal ook weer aandacht voor lokaal en regionaal talent. Onder hen bekende deelnemers, zoals Sister Act, Da Capo’s Popkoor, de schminkartiesten van ‘Kinderen voor kinderen’, Kunst Rond de Venen en Dansstudio Sietske. Plus nog meer ‘oude bekenden’ zoals Horangi Taekwondo, het Amstel Blazers Collectief, het ROM koor en de VIOS Twirlafdeling. Nieuw dit jaar is de band Funky Hotspots uit Abcoude, die aan het eind van de dag bij De Lindeboom duidelijk van zich laat horen!


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zilveren Straattheaterfestival vol verrassingen

Komende zaterdag, 17 juni, wordt het 25e Straattheaterfestival De Ronde Venen gehouden. Ook tijdens deze jubileumeditie is er weer veel verrassend spektakel te verwachten in en rondom het dorpscentrum van Mijdrecht! Vanaf kwart voor elf geven de danseressen van Jazz- en showballet Nicole, zoals ze dat traditiegetrouw al heel wat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: