02 - Senior  sportief actief 2e week
Ideeën Werkplaats: Digitaal Dorpsplein en Buurtambassadeur in alle kernen?

Ideeën Werkplaats: Digitaal Dorpsplein en Buurtambassadeur in alle kernen?


Geplaatst op: 12 juni 2017

Op de Ideeën Werkplaats van 20 juni in Dorpshuis De Vijf Bogen in Baambrugge staan de onderwerpen Digitaal Dorpsplein en Buurtambassadeur op de agenda. De avond start met een presentatie van Maarten van der Velde van BUURbook, www.buurbook.nl Vervolgens gaan we op een interactieve manier met het thema aan de slag.

Waarom in Baambrugge? Het idee is ontstaan in Baambrugge maar wellicht is een digitaal dorpsplein of een buurtambassadeur voor meer kernen een interessant idee.

Vanuit verschillende kernen en wijken zijn er signalen dat het niet meevalt om een goed werkende website met daarop een dorps- of wijkagenda, in de lucht te houden. Daarnaast leven we in een wereld waarin de verzorgingsstaat tot het verleden behoort en we te maken hebben met een participatiesamenleving waarin gezocht wordt naar hoe inwoners zoveel mogelijk eigen initiatief kunnen tonen en gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor hen zelf en hun omgeving. De vraag is of een digitaal dorpsplein en een buurtambassadeur hierbij van betekenis kunnen zijn. We zoeken hiervoor creatieve, kritische en inspirerende meedenkers. Iedereen is welkom!

Wilt u meedenken? Stuur dan een mail met als onderwerp 20 juni naar info@ideederondevenen.nl

De Ideeën Werkplaats biedt advies en inspiratie aan iedereen met ideeën voor nieuwe initiatieven  op het gebied  van werk, zorg en jeugd. Alle ideeën waardoor  inwoners van  De Ronde Venen erop vooruit gaan, zijn de moeite waard om uit te groeien tot een plan.

De Ideeën Werkplaats biedt gelegenheid om voor een ieder die ideeën heeft en hierover met ‘meedenkers’ van gedachten wil wisselen wat betreft haalbaarheid en mogelijke vervolgstappen. Zie www.ideederondevenen.nl

 

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ideeën Werkplaats: Digitaal Dorpsplein en Buurtambassadeur in alle kernen?

Op de Ideeën Werkplaats van 20 juni in Dorpshuis De Vijf Bogen in Baambrugge staan de onderwerpen Digitaal Dorpsplein en Buurtambassadeur op de agenda. De avond start met een presentatie van Maarten van der Velde van BUURbook, www.buurbook.nl Vervolgens gaan we op een interactieve manier met het thema aan de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: