01 - Nooit Gedacht
Culturele kookmarkt met Kinderburgemeester erg gezellig

Culturele kookmarkt met Kinderburgemeester erg gezellig


Geplaatst op: 12 juni 2017

Kinderburgemeester Sophie organiseerde in samenwerking Cultuurpunt Aalsmeer en De Binding afgelopen woensdag een culturele kookmarkt. Doel van de middag was, naast gezellig samen zijn, om elkaar en elkaars cultuur beter te leren kennen. Onder andere de muziek, (Syrische) dans, een cultuurquiz en het lekkere eten maakten het tot een groot succes.

De middag begon met een djembéworkshop van David Chung. Na een grijze en regenachtige ochtend was de lucht weer helemaal opgeklaard en kon er zelfs lekker getrommeld worden in de buitenlucht. Dat trok het veel bekijks, want het spelen op de djembé gebeurde vóór De Binding, in de Zijdstraat. Na een kwartier lang verschillende klanken te hebben gespeeld was het tijd om te eten.

Heerlijke hapjes

Bij binnenkomst hoefde niet lang gezocht te worden naar de ruimte met hapjes, want je liep de lekkere geur zo tegemoet. Mensen uit zes verschillende culturen hadden zich opgegeven om mee te helpen aan de cultuurmarkt. Onder andere Marokkaanse zacht gevulde broodjes en cake, Surinaamse maïzenakoekjes, Syrische rijst met bonen en gehakt en een kokos vanille toetje en Nederlandse pannenkoeken en ham-kaas bladerdeeghapjes stonden op tafel. De Nederlandse hapjes hadden Sophie en haar oma voor hun rekening genomen. Iedereen had flink zijn best gedaan op de heerlijke hapjes en er werd ook lekker van gegeten.

Cultuurquiz

Nadat iedereen was uitgegeten was het tijd voor een cultuurquiz, dat werd gepresenteerd door Lennard Gols, combinatiefunctionaris cultuur. Uit zo’n acht verschillende (aanwezige) culturen werden elk drie meerkeuzevragen gesteld. De vragen bleken soms nog best lastig. Bij de vraag “Wat is een typisch Syrische dans” hadden dan ook veel mensen het antwoord fout. Maar om dan te laten zien wat wèl een typisch Syrische dans is, maakte één van de aanwezige meisjes uit het Syrische gezin van het moment gebruik om een prachtige dans te vertolken. Met luid applaus werd deze voorstelling ontvangen.

Na de cultuurquiz nam Sophie nog even het woord om iedereen hartelijk te bedanken voor de gezellige middag. De organisatoren van De Binding en Cultuurpunt Aalsmeer en iedereen die iets had gekookt voor de markt ontving van haar een zakje (typische Hollandse) stroopwafels.

Nieuwe Kinderburgemeester

De culturele kookmarkt was één van de laatste initiatieven die Sophie in haar rol als kinderburgemeester heeft genomen. Het jaar zit er voor haar bijna op. Aanstaande zaterdag gaan de zes nieuwe geselecteerde kandidaten campagne voeren in de Zijdstraat tijdens het Aalsmeer Flower Festival. Enkele dagen later zal de uitslag bekend worden gemaakt. Op donderdag 29 juni, tijdens ‘Bouw een Bootje’, wordt er afscheid genomen van Sophie en wordt de nieuwe Kinderburgemeester geïnstalleerd door wethouder Jeugd Gertjan van der Hoeven. Wij hopen dat de nieuwe Kinderburgemeester net zulke leuke initiatieven zal nemen als Sophie dit jaar heeft gedaan.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Culturele kookmarkt met Kinderburgemeester erg gezellig

Kinderburgemeester Sophie organiseerde in samenwerking Cultuurpunt Aalsmeer en De Binding afgelopen woensdag een culturele kookmarkt. Doel van de middag was, naast gezellig samen zijn, om elkaar en elkaars cultuur beter te leren kennen. Onder andere de muziek, (Syrische) dans, een cultuurquiz en het lekkere eten maakten het tot een groot … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: