01 - Nooit Gedacht

Jeugdschaatsers IJsclub Nooitgedacht schaatsen in Wilnis


Geplaatst op: 14 februari 2012

Met de vorst van de afgelopen weken, is ook de ijsbaan in Wilnis een aantal avonden open geweest voor eigen leden en voor publiek. Op zaterdagmiddag 11 februari kon dan ook het jeugdschaatsen op de eigen ijsbaan plaats vinden. Nu stond op deze dag ook nog eens het examenschaatsen op het programma. Een mooie gelegenheid om voor het thuispubliek te laten zien wat de jeugdschaatsers in huis hebben.
In het hele schaatsseizoen wordt toegewerkt naar dit examen. Alle oefeningen, spelletjes en het rondjes rijden zijn erop gericht dat de techniek en het uithoudingsvermogen op de schaats almaar verbeterd. Met het examen moet vervolgens een slalomparcours en een start- en remproef worden afgelegd. De gereden tijd bepaald in hoge mate het diploma wat toegekend kan worden
De omstandigheden voor het examen waren perfect. Hard ijs, een strakblauwe lucht en weinig wind. Met een week natuurijs al in de benen was er ook nog eens goed geoefend en met de aanmoedigen van ouders, opa's, oma's en bekenden langs de kant, kon het examen niet meer mis gaan.
De gereden tijden zijn dan ook spectaculair. Kinderen die al één of meerdere jaren geschaatst hebben, hebben zich flink verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Ook de nieuwelingen hebben laten zien dat ze het schaatsen snel onder de knie hebben gekregen. Hun tijden doen niet onder voor de meer ervaren schaatsers. Met recht kan gesproken worden over het absolute hoogtepunt van het jeugdschaatsseizoen.

Ook geïnteresseerd in het jeugdschaatsen? Kijk dan eens op www.ijsclubnooitgedacht.nl voor informatie en opgave. Dit kan ook door te bellen naar Luciën Wolvers, 0297-282156.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jeugdschaatsers IJsclub Nooitgedacht schaatsen in Wilnis

Met de vorst van de afgelopen weken, is ook de ijsbaan in Wilnis een aantal avonden open geweest voor eigen leden en voor publiek. Op zaterdagmiddag 11 februari kon dan ook het jeugdschaatsen op de eigen ijsbaan plaats vinden. Nu stond op deze dag ook nog eens het examenschaatsen op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: