001 - Homan Zonnepanelen
Mariska Meulstee en Susanne Kroon winnen voor vijfde keer schutterstoernooi bij K.V. De Vinken

Mariska Meulstee en Susanne Kroon winnen voor vijfde keer schutterstoernooi bij K.V. De Vinken


Geplaatst op: 19 juni 2017

Dit jaar werd voor de 37e keer het schutterstoernooi gehouden bij K.V. De Vinken. Over twee avonden verspreid streden 11 duo’s voor de schutterstitel 2017. Na de eerste avond hadden alle duo’s al punten gemorst, waardoor het op de tweede avond tot de laatste wedstrijd spannend bleef wie er met de titel vandoor zou gaan. Ondanks dat de winnaars van vorig jaar Susanne Kroon en Mariska Meulstee deze laatste wedstrijd nipt verloren van publiekslievelingen Mar van Spengen en Renske de Haan prolongeerden zij toch hun titel op doelsaldo van de op nummer twee geëindigde Jelle Mul en Emese Kroon.

Spelregels

Tijdens het schutterstoernooi moet ieder duo tegen ieder ander duo schutteren. Bij het schutteren wordt er over een afstand van zes meter tegen elkaar geschoten, waarbij doorloopballen niet zijn toegestaan. Een wedstrijd is afgelopen wanneer één van beide duo’s één keer tot de tien doelpunten is gekomen. Het duo dat begint, moet het andere duo nog een extra kans geven. Hierdoor zijn gelijke spelen ook mogelijk. Dit kwam gedurende het hele toernooi niet voor. Je bent het beste schuttersduo wanneer je de meeste wedstrijdpunten hebt behaald.

Competitie

Na de eerste avond werd de top aangevoerd door spelers uit de selectie. Romy Bras en Dorien Verbruggen stonden na dag 1 aan de leiding, maar konden dit helaas de tweede avond niet vasthouden. Net als de eerste avond verloren alle duo’s ook de tweede avond punten. Hierdoor bleef het tot de allerlaatste wedstrijd spannend wie er zou gaan winnen. In deze laatste wedstrijd streden Mar en Renske en Susanne en Mariska tegen elkaar. Bij winst van laatst genoemden prolongeerden zij hun titel en bij verlies zou het doelsaldo moeten uitwijzen of Jelle en Emese of Susanne en Mariska de beker mee naar huis zouden nemen. Mar en Renske werden op handen gedragen door het publiek en namen die flow mee in de wedstrijd en wonnen met 10-9.

Uiteindelijk bleken de organisatoren Susanne en Mariska op doelsaldo ten koste van Jelle en Emese het sterkst en mochten zichzelf voor de vijfde keer uitroepen tot schutterskampioen. Echter in het onderlinge resultaat wonnen Jelle en Emese nipt met 10-9 van de kampioenen.

 Kijk binnenkort voor uitgebreide statistieken op de website www.de-vinken.nl.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Mariska Meulstee en Susanne Kroon winnen voor vijfde keer schutterstoernooi bij K.V. De Vinken

Dit jaar werd voor de 37e keer het schutterstoernooi gehouden bij K.V. De Vinken. Over twee avonden verspreid streden 11 duo’s voor de schutterstitel 2017. Na de eerste avond hadden alle duo’s al punten gemorst, waardoor het op de tweede avond tot de laatste wedstrijd spannend bleef wie er met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: