Sterk optreden handbikers UWTC

Geplaatst op: 19 juni 2017

Dit weekend is er om veel NK titels gestreden in Montferland. Onze trainingsleden Stijn Ruijter en Sven Nijhuis reden op zaterdag bij de junioren een zware wedstrijd van 132 km's. Het NK parcours was lekker heuvelachtig inclusief de Muur van Zetdam. Lang leek het een massasprint te worden met een bijna compleet peloton, maar in de laatste ronde wist zich toch nog een groep van zeven renners los te maken.  Sven en Stijn finishten in het peloton, Sven 64e en Stijn 68e.

Bij de junior dames mocht UWTC trainingslid Lorena Wiebes haar NK titel verdedigen. Lang leek het erop dat dit ging lukken, want het peloton bleef bij elkaar en Lorena is bijna onverslaanbaar in de sprint. Maar in de laatste ronde wisten toch 2 dames te ontsnappen en weg te blijven. Lorena sprintte na 82 km's naar de 3e plaats. Op zondag werden de elite renners (zonder contract) om 09.30 uur weggeschoten voor een wedstrijd over 165 km. Jeroen Breewel werd in dit geweld 10e, Steven Stenekes kreeg een dnf.
Maar ook de handbikers mochten op zondag strijden om de titels. Tim de Vries uit Vinkeveen reed knap naar de winst in de H5 klasse en hij mag zich een jaar Nederlands Kampioen noemen!

Aanstaande woensdag wordt in Montferland gestreden om de NK titels bij het tijdrijden. Voor UWTC zullen Armando van Bruggen, Stijn Ruijter (trainingslid), Lorena Wiebes (trainingslid) en Tim de Vries aan de start staan.

Jetze Plat

Jetze Plat was afwezig bij het NK handbiken. Hij had op zondag iets heel anders op het programma staan, namelijk een plaatsingswedstrijd voor de Iron Man. Bij deze wedstrijd in Luxemburg moest hij 1900 meter zwemmen, 90 km handbiken en 21 km wheelen... Jetze deed er  3h53m47s over. Wat een prestatie! Dit was goed voor een ruimschootse overwinning en een 7e plaats overall tussen ruim 2000 atleten. En niet onbelangrijk: geplaatst voor de Iron Man!  Op vrijdag 16 juni had Jetze Plat  meegedaan aan de  Europese Kampioenschappen triathlon in het Oostenrijkse Kitzbühel! Het was spannender dan ooit, want door een herindeling van Handcycle Class moest Jetze minimaal 3 minuten en 35 sec goed maken op een aantal, tevens sterke atleten. Zij moesten 750 meter zwemmen, 20km handbiken en 5km wheelen. Maar Jetze speelde het weer klaar en mag zich Europees Kampioen triathlon noemen! Twee mooie overwinningen voor Jetze in drie dagen tijd, wat een prestatie!

Veteranen

Zaterdag 17 juni stonden de veteranen van UWTC aan de start van een 68+ wedstrijd in Rijswijk. Na het startschot werd er door enkele renners een poging gewaagd om uit het peloton te ontsnappen maar het lukte niet om weg te komen. Met nog 10 ronden te gaan wisten toch twee renners, Piet Gruteke en John Martin, om een voorsprong te nemen. De wedstrijd werd gewonnen door Piet Gruteke uit Rotterdam voor John Martin uit Hoek van Holland. Guus Zantingh won de spurt van het peloton voor de 3e plaats en Leen Blom eindigde in het peloton.

Zondag 18 juni waren er wedstrijden in Woerden. Bij de 68+ ontstond er na 5 ronden een kopgroep van 8 renners met daarbij Leen Blom en Guus Zantingh. Deze werkten goed samen en bouwden een ruime voorsprong op. Met nog 20 minuten te gaan wist Piet Gruteke uit de kopgroep te ontsnappen en met nog 2 ronden te gaan ontsnapte ook Leen Blom. De wedstrijd werd gewonnen door Piet Gruteke uit Rotterdam en op een mooie 2e plaats eindigde Leen Blom uit Uithoorn. Guus Zantingh uit Mijdrecht maakte het podium compleet door 3e te worden. Ook bij de 60+ ontstond al vroeg een kopgroep van 7 renners met daarbij de plaatselijke favoriet Barend Verhagen. Halverwege de wedstrijd werd de kopgroep uitgedund naar 4 renners. Met nog 5 ronden te gaan reed Barend Verhagen uit Woerden bij zijn koplopers weg en won de wedstrijd voor Piet Kralt uit Rijnsburg. Ben de Bruin finishte als 9e.

Dit weekend is er om veel NK titels gestreden in Montferland. Onze trainingsleden Stijn Ruijter en Sven Nijhuis reden op zaterdag bij de junioren een zware wedstrijd van 132 km's. Het NK parcours was lekker heuvelachtig inclusief de Muur van Zetdam. Lang leek het een massasprint te worden met een bijna compleet … Lees meer »