001 - Homan Zonnepanelen

Ongedwongen plezier bij The Amazing Stroopwafels


Geplaatst op: 14 februari 2012

Geen technische toeters en bellen, geen gelikt decor of spetterende outfits, maar wel heel veel plezier en goed gezongen, herkenbare muziek voor iedereen die vrijdagavond in De Boei in Vinkeveen was. The Amazing Stroopwafels maakten er, op uitnodiging van Stichting Cultura De Ronde Venen, een heerlijk ongedwongen feestje van.
Zanger Wim Kerkhof, middelpunt van het spektakel, rende onvermoeibaar heen en weer op het podium om het ene moment op de toetsen en het andere moment op zijn onverwoestbare contrabas een groot aantal bekende en minder bekende nummers de zaal in te slingeren. Daarbij, zoals altijd, rustig en gedegen bijgestaan door Rien de Bruin (gitaar, accordeon en zang) en Arie van der Graaf (elektrische gitaar).
Interactie met het publiek is voor The Amazing Stroopwafels, die in 1979 op straat begonnen en daar nog steeds regelmatig optreden, erg belangrijk. Zo ook in De Boei. De losse sfeer die daardoor ontstond was wellicht even wennen voor de vaste bezoekers van Cultura-voorstellingen, maar hoorde wel helemaal bij deze avond vol verzoeknummers, zoals ‘Oude Maasweg', 'Ome Kobus', ‘Blankenburg', ‘Laat mij je bunzing zijn', ‘Kuifje' en, als laatste toegift, ‘Moordenaar'. Commentaar leveren of al deze klassiekers lekker meezingen was ook geen enkel probleem.

Op vrijdag 2 maart is de jonge Rotterdamse jazzmuzikante Kim Hoorweg (19) de volgende gast van Cultura. Samen met het sextet The Houdini's brengt zij dan in De Meijert in Mijdrecht een ode aan haar grote voorbeeld, de Amerikaanse jazz- en popzangeres Peggy Lee. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw bestormde Lee de hitparades en bereikte ze de sterrenstatus met onder meer het nog altijd prachtige nummer ‘Fever'.

The Houdini's vormen al bijna vijfentwintig jaar een van de toonaangevende jazzensembles van Nederland. Ze toerden onder meer door Australië, de Verenigde Staten en Canada en traden meerdere malen op tijdens het North Sea Jazz Festival. Zangeres Kim, dochter van Houdini's-pianist Erwin Hoorweg bracht al twee albums uit bij het legendarische jazzlabel Verve en werkte onder anderen samen met Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis.

Kaarten voor het concert in De Meijert, dat om 20.30 uur begint, kosten € 16,50 per stuk en zijn te reserveren via www.cultura-drv.nl. Scholieren en studenten betalen, op vertoon van een school- of studiepas, € 5 per kaart. In de losse verkoop zijn kaarten te verkrijgen bij boekhandel Mondria en Partycentrum De Meijert in Mijdrecht en bij drogisterij De Bree te Vinkeveen. Aan de deur van de zaal zijn, indien nog voorradig, vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling eveneens kaarten te koop.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Ongedwongen plezier bij The Amazing Stroopwafels

Geen technische toeters en bellen, geen gelikt decor of spetterende outfits, maar wel heel veel plezier en goed gezongen, herkenbare muziek voor iedereen die vrijdagavond in De Boei in Vinkeveen was. The Amazing Stroopwafels maakten er, op uitnodiging van Stichting Cultura De Ronde Venen, een heerlijk ongedwongen feestje van.Zanger Wim … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: