VZOD geen moment in gevaar

Geplaatst op: 13 februari 2012

Na een reeks van vijf verlieswedstrijden wist VZOD/vdBoon afgelopen zaterdag eindelijk weer eens te winnen. Het lager geklasseerde Atlantis uit Mijdrecht wist in eigen hal VZOD geen moment in gevaar te brengen. Na een stabiele wedstrijd werd met een 11-14 winst de handhaving in deze klasse veilig gesteld door de Kudelstaarters.

In de thuiswedstrijd eerder dit zaalseizoen werd nog maar nipt gewonnen van Atlantis (11-10). Ondanks de lagere klassering van Atlantis was dit reden genoeg voor Frits Visser om zijn ploeg op scherp te zetten. In het spel van de blauw-zwarten was dan ook geen onderschatting van de tegenstander te bespeuren. Geconcentreerd trok VZOD de wedstrijd naar zich toe en nam steeds weer het initiatief in de score. Zo opende Josine Verburg van half afstand de score in de 2e minuut (0-1). Drie minuten later kwam het jonge Atlantis met een antwoord (1-1). Zo werd er tot de 16e minuut steeds om en om gescoord en werd er zo een 4-5 stand bereikt. De doelpunten bij VZOD werden achtereenvolgens gescoord door Anika te Riele (van halve afstand), Erik Spaargaren (van halve afstand), Anne Musters (van afstand) en Dineke de Boer (uit een doorloopbal). Tot die tijd werd elk doelpunt van VZOD nog gepareerd door Atlantis met een tegendoelpunt. In de 17e minuut werd deze regelmaat doorbroken door een doelpunt van Josine Verburg van half afstand, die haar ploeg daarmee op een 4-6 voorsprong bracht. Er brak een periode aan waarin VZOD een duidelijk speloverwicht had. De Kudelstaarters creëerden veel opgelegde kansen middels mooie doorbraken en vrije ballen. Helaas bleven ze onbenut. Daartegenover kon Atlantis maar weinig kansen creëren en zo bleven doelpunten lange tijd uit. In de 24e minuut was het toch Atlantis die één van de spaarzame kansen wist te benutten en de aansluiting vond (5-6). Dit was voor VZOD het sein om nog voor rust het overwicht te vertalen in een veilige marge doelpunten. In de 25e minuut scoorde Willem Mast mooi vanuit de korf en vier minuten later benutte Josine Verburg een kans vanuit een vrije bal. Hiermee werd een 5-8 ruststand bereikt en legde VZOD de basis voor een niet meer te overbruggen voorsprong.
Na rust consolideerde VZOD/vdBoon de voorsprong en kwam geen enkel moment meer in gevaar. In de 32e minuut scoorde Eric Spaargaren vanuit een doorloopbal fraai met één hand de 5-9. Toen stagneerde de doelpuntenmachine even en moest Atlantis eerst scoren (6-9) voordat het team van Frits Visser weer productief werd middels een afstandschot van Willem Mast (6-10). Vier minuten later nam Josine Verburg uit een omdraaibal onder de korf fraai de 6-11 voor haar rekening. Atlantis kon alleen vanuit een enigszins dubieuze strafworp iets terug doen (7-11). Het overwicht in kansen betaalde zich in de 47e minuut verder uit door een afstandschot van Willem Mast (7-12). En zo werd er tot de 53e minuut om en om gescoord tot de stand van 9-13 werd bereikt. Het doelpunt aan VZOD zijde werd daarbij gescoord door Bart Verheul uit een strafworp. Met nog zeven minuten te gaan haalde Atlantis nog even alles uit de kast. Met verwoede pogingen om aansluiting te vinden kwam de thuisploeg uit Mijdrecht vlak voor tijd nog terug tot een verschil van slechts twee doelpunten. Het was echter Josine Verburg die in de laatste minuut een marge van drie doelpunten veilig stelde met een half afstandschot. Eindstand dus 11-14. Een verdiende overwinning voor het team van Frits Visser, die tevreden was over het stabiele spel van VZOD.
Volgende week speelt VZOD/vdBoon weer thuis in de Proosdijhal om 18.15 uur. Tegenstander is dan DSO uit IJmuiden, de rode lantaarndrager in deze klasse. Met het vertoonde spel moet het voor VZOD dan ook weer mogelijk zijn punten te halen en de middenmootpositie in deze klasse te verstevigen. Inmiddels is VZOD E1 winterkampioen. Vóór de wedstrijd van het 1e zullen zij worden gehuldigd. De uitslagen van 11 februari: Atlantis 1-VZOD 1 8-11, Atlantis 2-VZOD 2 12-10, Badhoevedorp 2-VZOD 3 19-12, ZKV A1-VZOD A1 8-11, KZ B3-VZOD B1 7-7, Fiducia F3-VZOD F1 0-8.

Na een reeks van vijf verlieswedstrijden wist VZOD/vdBoon afgelopen zaterdag eindelijk weer eens te winnen. Het lager geklasseerde Atlantis uit Mijdrecht wist in eigen hal VZOD geen moment in gevaar te brengen. Na een stabiele wedstrijd werd met een 11-14 winst de handhaving in deze klasse veilig gesteld door de … Lees meer »