001 - Homan Zonnepanelen
Eredivisie Zeilen: Op veler verzoek terug naar Aalsmeer

Eredivisie Zeilen: Op veler verzoek terug naar Aalsmeer


Geplaatst op: 21 juni 2017

Op veler verzoek van de deelnemers keert Eredivisie Zeilen terug naar Aalsmeer. Vorig jaar werden de zeilers in Aalsmeer getrakteerd op een prachtig zeilweekend met veel wind en zon. Ook dit jaar hopen de zeilers weer op deze condities op de Westeinderplassen. De zeilwedstrijden worden gehouden op 30 juni, 1 juli en 2 juli a.s. tijdens de WesteinderWaterWeek en starten om 10.00 uur. In het totaal zijn er voor dit weekend 45 wedstrijden gepland.

Wethouder Jop Kluis: ‘Ik ben erg blij dat het ook dit jaar weer gelukt is om het Eredivisie Zeilen naar Aalsmeer te halen. Doordat er op hoog niveau gezeild wordt zetten we Aalsmeer op de nationale zeilkaart. Er worden hier natuurlijk al veel wedstrijd gevaren, maar op de Westeinderplassen zien we niet vaak dit hoge niveau. De wedstrijden zijn kort en ze zijn heel goed zichtbaar vanaf het Surfeiland. U heeft dus geen boot nodig om de wedstrijden te kunnen volgen.’

Het zeilteam van Jachtclub Scheveningen voert na de eerste speelronde de strijd om het landskampioenschap aan. De Hagenaren staan drie punten voor op WV Uitdam, de landskampioen van 2015. Op een derde plaats volgt Almere Centraal, de landskampioen van 2016. Op dit moment staat Zeilteam Westeinder op de laatste plaats. Maar uiteraard gaan zij het voordeel van het eigen water benutten om te klimmen in het klassement.

Zeilteam Westeinder kiest voor ervaring op thuiswater

Team-captain Robert van Werkhoven: “We zijn het jaar niet zo goed begonnen. In Almere moesten we door een samenloop van blessures en ongelukkig privéomstandigheden een heel jong team opstellen. Dan zie je dat het niveau in de Eredivisie erg hoog ligt en het jonge team op de beslissende momenten nog net wat ervaring te kort komt. In Aalsmeer kiezen we voor ervaring.”

Winnaar doet mee aan Sailing Champions league

Na afloop van iedere speelronde bepalen we de winnaar van het weekend. De prijsuitreiking is zondag rondom 16.00 uur. Het team dat aan het einde de landstitel wint verdient een ticket voor deelname aan de Sailing Champions League. Ook de nummers twee en drie mogen hieraan meedoen. Meer informatie over Sailing Champions League vindt u op: www.sailing-championsleague.com

Data en locaties 2017 Eredivisie Zeilen

  • Speelronde 1 12 – 14 mei Almere
  • Speelronde 2 30 juni – 2 juli Aalsmeer, Westeinderplassen te zien vanaf het Surfeiland
  • Speelronde 3 28 – 30 juli Scheveningen
  • Speelronde 4 1 – 3 september Veere
  • Speelronde 5 6 – 8 oktober n.t.b

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eredivisie Zeilen: Op veler verzoek terug naar Aalsmeer

Op veler verzoek van de deelnemers keert Eredivisie Zeilen terug naar Aalsmeer. Vorig jaar werden de zeilers in Aalsmeer getrakteerd op een prachtig zeilweekend met veel wind en zon. Ook dit jaar hopen de zeilers weer op deze condities op de Westeinderplassen. De zeilwedstrijden worden gehouden op 30 juni, 1 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: