02 - Senior  sportief actief 2e week

2x goud en 2x zilver voor Veenland turners en turnsters


Geplaatst op: 13 februari 2012

Op zaterdag 11 februari terwijl iedereen lekker aan het schaatsen was stroomde de Willisstee vol met kinderen die de mini drie en vierkamp kwamen turnen.

In de morgen begonnen de jongens. Kalvin en Eric de Koning en Jelle van Amerongen starten de wedstrijd als eerste voor Veenland. Zij deden mee met de driekamp 7 t/m 11 jaar. Ze hebben goed hun best gedaan. Op brug ging het helaas af en toe mis maar ze haalde toch een mooie 6de plaats. Ook in deze driekamp turnde in Veenland 7 Mike en Dennis Oudshoorn en Quincy Donkervoort en in Veenland 8 turnde Ali el Yowsfi, Teye Goossens,Senna Wilkes en Ramon Winters.
Ook voor Veenland 8 ging het op de brug fout. Maar ze herstelde zich heel goed op mat en rek want dit ging perfect. Jammer genoeg bleek later dat de foutjes op de brug hun een finale plaats gekost heeft. Ze werden 5de en de eerste 4 gingen door. Veenland 7 turnde vandaag de sterren van de hemel. Met allemaal scores van boven de 30 punten en op mat zelfs 33 punten werden ze met meer dan twee punten verschil eerste.
In de derde ronde turnde Veenland 9 bestaande uit David en Ismaël Kleintjes, Renze Goossens en Julian Wilkes. Zij turnde in de vierkamp 9 t/m 11 jaar. Ook deze heren waren op de brug even de oefening kwijt. Maar op rek en vloer en trampoline ging het gelukkig uitstekend. Bij de prijsuitreiking was de verbazing toch nog groot bij de jongens dat ze toch nog tweede waren geworden.

Als laatste mochten Hidde en Jesse Goossens en Rafael Veldman turnen in de categorie 12 t/m 15. Helaas is er geen concurrentie de laatste jaren en dat is jammer. Dan maar gaan voor een zo hoog mogelijk aantal punten en dat deden ze dan ook. Per toestel kan je 34 punten halen en deze "mannen" hadden op sprong,vloer en brug scores van 33 en hoger. Geweldig! De gouden medaille is dan ook zeer verdiend. Denk je dat jongens turnen is ook wel wat voor mij kijk dan op www.veenland.nl en kom gezellig een keer meedoen.

S ‘middags was het de beurt aan de tunrsters van Veenland. Ook hier deden er 5 groepen mee.
In de categorie 6 t/m 8 driekamp deden er 2 groepen mee. Voor de meeste turnsters was het de eerste keer. Veenland 1 bestond uit Julia Schröder, Floor van Loon, Cindy en Fleur van Maanen, Nikki Hazeleger en Sienna Bruin en Veenland 2 bestond uit Lisa Quest, Esmee de Vries, Desta Eatsburg, Demi Hettema, Emma Raave en Amily van Bruggen. Ze deden allemaal erg goed hun best vooral op balk was het best moeilijk om goed op je tenen te lopen. Veenland 2 behaalde de 16de plaats en voor Veenland 1 was het wel erg jammer er mochten 6 ploegen door naar de finale en ja hun werden net 7de. Maar toch een plaats om trots op te zijn.

In de categorie 9 t/m 11 jaar ook twee ploegen voor Veenland. Veenland 3 bestond uit Isa Schouten, Kim Fokker, melissa Versluis, Ilse Kraats, Donna Lek en Rosanne Wormgoor.
Voor veenland 4 turnde Merel Wienk, Lynn Blommenstijn, Eva Pols, Daphne Post, Isabeau Andree helaas was Nina Rӧling ziek. Ook deze turnsters turnde een fantastische wedstrijd. Op balk werd er heel streng gejureerd waardoor we daar een aantal belangrijke puntjes lieten liggen. Dit bleek wel heel jammer want Veenland 3 werd 6de en Veenland 4 werd 7de en je raad het al er gingen maar 5 ploegen naar de finale. Dus ook voor deze meiden een enorme teleurstelling. Als laatste Veenland 5 deze turnsters turnen in de categorie 12tm 15 en ook hier waren maar twee ploegen. Voor Veenland turnde Daphne Winters, Tessa Groenenweg, Tessa Wormgoor, Nina Pols, Lisette vd Leeden en Mayke Boellaard. Ook deze turnsters deden verschrikkelijk hun best. Op brug en balk lukte nog niet alles maar op vloer keurige oefeningen. Uiteindelijk behaalde ze een mooie zilveren medaille. De trainersters Mariska, Antoinette, Anja en trainer Rob zijn ontzettend trots op deze resultaten. We gaan nu trainen voor de finale en onderlinge wedstrijd. Lijkt je het leuk om ook te turnen kom dan kijken op dinsdag om 4 uur in de Willisstee.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

2x goud en 2x zilver voor Veenland turners en turnsters

Op zaterdag 11 februari terwijl iedereen lekker aan het schaatsen was stroomde de Willisstee vol met kinderen die de mini drie en vierkamp kwamen turnen. In de morgen begonnen de jongens. Kalvin en Eric de Koning en Jelle van Amerongen starten de wedstrijd als eerste voor Veenland. Zij deden mee … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: