001 -Brouwer Transport
Abcoude kleurt Mondriaan

Abcoude kleurt Mondriaan


Geplaatst op: 24 juni 2017

Abcoude kleurt de komende weken Mondriaan. Dat alles heeft te maken met Piet Mondriaan die veel inspiratie op deed in het Gein. 

Mondriaan fietste vaak van Amsterdam naar Abcoude om inspiratie op te doen en maakte onderweg mooie kunstwerken, soms zelfs zittend op zijn fiets. Hij tekende en schilderde dat wat hij zag, zoals de Oostzijdse molen of het slootje bij boerderij Landzicht. 

Werkgroep Beleving

De werkgroep Beleving van het dorpsinitiatief Abcoude Centrum vindt het belangrijk dat dit verhaal wordt verteld aan inwoners en bezoekers en dat het verhaal gebruikt wordt om (meer) beleving te creëren in het centrum. En dus ontstond het idee om de schilderijen van Mondriaan te exposeren in het dorp.

Dorpsexpositie: Mondriaan begint in Abcoude

De eerste resultaten zijn nu onthuld in het centrum. Een expositie van het prachtige realistische werk van Mondriaan in de winkelstraat van Abcoude, opgehangen. Bij de schilderijen zijn de jaartallen en de titels van de schilderijen te vinden. De komende periode wordt Abcoude steeds meer in Mondriaan gekleurd. Bankjes zijn beschilderd in zijn abstracte stijl en etalages worden aangekleed met kunstwerken van inwoners geïnspireerd op Mondriaan, door onder andere Kunstschuur Vanas56 en scholieren uit Abcoude en Baambrugge.

Laatst bewerkt op: 24 juni 2017 21:21

Bron: 0297.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Abcoude kleurt Mondriaan

Abcoude kleurt de komende weken Mondriaan. Dat alles heeft te maken met Piet Mondriaan die veel inspiratie op deed in het Gein.  Mondriaan fietste vaak van Amsterdam naar Abcoude om inspiratie op te doen en maakte onderweg mooie kunstwerken, soms zelfs zittend op zijn fiets. Hij tekende en schilderde dat wat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: