Succes voor de veteranen van UWTC

Geplaatst op: 26 juni 2017

Zondag 25 juni stonden de UWTC renners Leen Blom en Guus Zantingh aan de start van de 68+ wedstrijd in Gouda. Vanaf de start werd er hard gekoerst mede omdat er een leidersprijs was te verdienen. Nadat er diverse uitlooppogingen waren geweest sprong na 15 ronden Piet Gruteke weg en even later sloot Leen Blom bij hem aan. Het peloton kwam nog dichtbij maar niemand wilde het laatste gaatje dicht rijden. De beide renners werkten goed samen en werden niet meer ingelopen. De wedstrijd werd gewonnen door Piet Gruteke uit Rotterdam en Leen Blom uit Uithoorn behaalde weer een mooie 2e plaats. Guus Zantingh uit Mijdrecht won de spurt voor de 3e plaats en zo stonden beide renners weer op het podium. Leen Blom won ook de leidersprijs.

Nieuw Vennep

In Nieuw Vennep werd 25 juni de tweede wedstrijd van de drieluik van de Bataaf verreden. Bij de amateurs/sportklasse/junioren stonden 5 UWTC leden aan de start. Vanaf de start ging het gelijk hard en na ongeveer 15 minuten koers ging het regenen en de 'slingerbocht' werd hierdoor goed glad. Verschillende renners gingen op dat moment dan ook uit koers, zij wilde geen risico lopen om onderuit te gaan. Niels Ruijter en Bart de Veer konden zich goed handhaven in de kopgroep. Dennis, Vincent en Maarten moesten lossen en reden in groepjes verspreid over het parcours. Ongeveer halverwege koers werden de renners die 1 of meerdere rondes achterstand hadden uit koers gehaald. Met nog zo'n 3 rondes koers te gaan had Bart de pech dat een voorganger onderuit ging in één van de bochten. Bart kon hem niet ontwijken en dook erover heen samen met nog een andere renner. Ketting eraf en goed geschaafd kon Bart de EHBO-er overtuigen dat hij toch de koers wilde  uitrijden. De jury had ondertussen besloten om de koers een ronde in te korten ivm de valpartij en gaf de bel voor de laatste ronde. In de wat chaotische eindsprint werd Niels 9e. Overige klasseringen: 30 Bart de Veer, 46 Vincent Derogee, 48 Maarten Postma, 50 Dennis Moolhuijsen.

Interclub jeugdwedstrijd Woerden

Zondag reden er meerdere jeugdleden bij de interclub op Woerden. Als eerste was de jongste jeugd weer aan de beurt en ook Tom Derogee deed weer mee. Tom reed weer keurig zijn rondjes en kon zelfs de eerste ronde bij de groep blijven. Tom werd netjes 6e.
In categorie 5/6 starten Mike Derogee, Lars Hopman en Rens Grömmel. De wedstrijd ging over 17 ronden en na enkele ronden moesten er al diverse renners lossen. Er waren diverse renners die probeerde weg te rijden ook Lars en Mike probeerde het meerdere malen maar ze werden weer terug gehaald. Het eindigde dan ook in een massasprint. Mike reed in de eindsprint naar de 2e plaats. Lars eindigde op de 8e plaats en Rens op de 12e plaats. Rens heeft jaren aan bmx gedaan bij UWTC en reed zeer goed bij zijn debuut in een wielrenwedstrijd.

Bij de Nieuwelingen stonden de UWTC leden Sven Buskermolen, Danny Plasmeijer en Niels Kramer aan de start. Vanaf de start was er een groepje van drie weg van de organiserende vereniging WTC Woerden en Danny probeerde samen met een andere renner nog bij te komen. Danny lag lang op de 5e plaats maar werd uiteindelijk 6e. Niels werd 8e en van Sven is de uitslag niet bekend.

Ronde van Wilhelminapark

Zaterdag reed Tim de Vries uit Vinkeveen een handbike wedstrijd in Utrecht. In zijn rood, wit blauwe tenue wist hij ondanks de vieze regen  naar de overwinning te rijden. Tim behaalde afgelopen week twee NK titels, namelijk in de wegwedstrijd en bij het tijdrijden. Volgende week hebben onze handbikers Tim de Vries en Jetze Plat een belangrijke Worldcup wedstrijd in Emmen.

Zondag 25 juni stonden de UWTC renners Leen Blom en Guus Zantingh aan de start van de 68+ wedstrijd in Gouda. Vanaf de start werd er hard gekoerst mede omdat er een leidersprijs was te verdienen. Nadat er diverse uitlooppogingen waren geweest sprong na 15 ronden Piet Gruteke weg en … Lees meer »