02 - Senior  sportief actief 2e week
Taalcertificaten voor pedagogisch medewerkers in De Ronde Venen

Taalcertificaten voor pedagogisch medewerkers in De Ronde Venen


Geplaatst op: 28 juni 2017

De pedagogisch medewerkers van de peuterspeelzalen van KMN Kind & Co, Kool en Bosch en de Hummeltjes in de gemeente de Ronde Venen zijn recent op taalniveau 3F bijgeschoold. Dit staat gelijk aan havoniveau of mbo4-niveau. Van deze pedagogisch medewerkers is 85% in één keer geslaagd voor de taaltoets. Een resultaat om trots op te zijn. Wethouder Alberta Schuurs, portefeuillehouder onderwijs, reikte de certificaten persoonlijk uit.

Het effect van voorschoolse en vroegschoolse educatie staat of valt met de kwaliteit van de pedagogisch medewerkers. Wethouder Alberta Schuurs: “De pedagogisch medewerkers zijn de eerste professionals in het educatieve leven van onze kinderen. Peuters staan aan het begin van hun schoolcarrière en zijn op deze leeftijd erg ontvankelijk voor de taal. Hoe beter de pedagogisch medewerkers de taal overbrengen, hoe beter onze kinderen dit overnemen. Taal betekent meedoen in de samenleving.”

Na het invoeren van de 3F-taaleis bij de grote gemeentes worden nu alle pedagogisch medewerkers in de kleine gemeentes op het gewenste niveau opgeleid. Hierdoor beschikken zijzelf over voldoende taalkennis om de taalontwikkeling van peuters te kunnen stimuleren. Op 1 augustus 2019 moeten alle pedagogisch medewerkers van organisaties die voorschoolse en vroegschoolse educatie aanbieden wettelijk geschoold zijn op taalniveau 3F.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Taalcertificaten voor pedagogisch medewerkers in De Ronde Venen

De pedagogisch medewerkers van de peuterspeelzalen van KMN Kind & Co, Kool en Bosch en de Hummeltjes in de gemeente de Ronde Venen zijn recent op taalniveau 3F bijgeschoold. Dit staat gelijk aan havoniveau of mbo4-niveau. Van deze pedagogisch medewerkers is 85% in één keer geslaagd voor de taaltoets. Een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: