01 - Nooit Gedacht
De Wegwijzer over spreken in gelijkenissen

De Wegwijzer over spreken in gelijkenissen


Geplaatst op: 30 juni 2017

Zondag 2 juli leidt prof.dr. G.C. den Hertog uit Apeldoorn beide diensten in De Wegwijzer.

In de morgendienst om 10 uur gaat het over de woorden van Jezus:  ‘Wie oren heeft om te horen, laat die horen!’ Jezus zegt dat, wanneer de discipelen Hem vragen, waarom Hij is overgegaan op het spreken in gelijkenissen. Uit hun vraag blijkt dat Hij dat eerst niet deed. Er zit achter dat Jezus de mensen waarschuwt dat ze niet vrijblijvend naar Hem kunnen luisteren. Daarmee stoot Hij de mensen niet bij zich vandaan, maar gaat het Hem erom de mensen naar het geloof toe te ‘persen’.

In de avonddienst (aanvang 19 uur) wordt Zondag 19 van de Heidelberger Catechismus (H.C.) behandeld. Daarin gaat het over Christus’ zitten aan Gods rechterhand en wederkomst. In deze tijd van religieus geïnspireerde terroristische aanslagen horen we niet graag over vijanden… Is de boodschap van de Bijbel ook intolerant naar andersdenkenden? Vier-en-een-halve eeuw geleden heeft de H.C. goed naar de Bijbel geluisterd en laten zien dat de kern is (1) veilige zekerheid voor wie het van Christus verwachten en (2) geen enkele mogelijkheid om anderen in naam van het christelijk geloof af te schrijven.

Belangstellenden zijn hartelijk welkom op het adres Koningin Julianalaan 22, Mijdrecht. Lees de complete tekst op cgkmijdrecht.nl/nieuwsartikel Thuis live of achteraf de viering bekijken kan via cgkmijdrecht.nl/onlinedienstenDit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Wegwijzer over spreken in gelijkenissen

Zondag 2 juli leidt prof.dr. G.C. den Hertog uit Apeldoorn beide diensten in De Wegwijzer. In de morgendienst om 10 uur gaat het over de woorden van Jezus:  ‘Wie oren heeft om te horen, laat die horen!’ Jezus zegt dat, wanneer de discipelen Hem vragen, waarom Hij is overgegaan op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: