UWTC handbikers winnen de wereldbeker

UWTC handbikers winnen de wereldbeker


Geplaatst op: 3 juli 2017

Tim de Vries uit Vinkeveen en Jetze Plat uit Vrouwenakker hebben beide in de voorgaande wereldbeker wedstrijden laten zien dat ze sterk zijn. Jetze stond ruim aan de leiding met 4 keer winst (in H4-klasse) en ook Tim mocht in de leiderstrui starten met 3x winst en 1x een tweede plaats (in H5-klasse). Afgelopen weekend werd de laatste wereldbeker wedstrijd verreden in Emmen. Op vrijdag voegde beide mannen weer een zege toe aan hun erelijst door de tijdrit te winnen. Jetze legde de 17.2 km tegen de klok af in 24:05.80, en een gemiddelde snelheid van 42.83 km/u. Ik denk dat menig valide wielrenner hier zijn tanden op stuk zou bijten! Jetze was tevens de snelst handbiker van de dag.  Tim won in een tijd van 24:51.32.Op zaterdag stond voor beide mannen de wegwedstrijd op het programma en Tim pakte solo de overwinning, hij had op de streep een voorsprong van meer dan 3 minuten opgebouwd. En ook Jetze pakte in een zwaarbevochten wedstrijd de winst. Beide mannen behaalde dit weekend een dubbele overwinning en de eindzege van de Worldcup! Wat een geweldige prestaties van onze UWTC leden.


Jeugdmeerdaagse Rijswijk
Van vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli is de jeugdmeerdaagse in Rijswijk verreden. Onze jeugdleden Mike Derogee en Lars Hopman deden mee en reden op vrijdag een tijdrit van 1.1 km en nog een puntenkoers. Op zaterdag reden ze een tijdrit van 2.75 km en een criterium. Op zondag eindigde de meerdaagse met een omloop. Ze hebben beide weer veel ervaring opgedaan en in het eindklassement behaalde Mike de 8e en Lars de 18e plaats. Na afloop van de jeugdmeerdaagse reden de amateurs ook de omloop van Rijswijk. Bijna 100 amateurs gingen van start waaronder UWTC lid Niels Ruijter. Niels reed weer goed van voren maar zat niet goed bij de sprint. Met zijn 19e plek viel hij nog net in de prijzen.

 

Wielerronde van Zwanenburg
Op zaterdag 1 juli is de laatste wedstrijd van de grote drieluik verreden in Zwanenburg. Bij de amateurs stonden 32 renners op de startlijst en ondanks een aantal bijschrijvers gingen er maar 23 van start..., altijd jammer voor de organisatie als er zoveel renners niet op komen draven. Namens UWTC deden Sjon vd Berg, Bart de Veer en Maarten Postma mee. Er werd hard gekoerst bij de amateurs en Sjon stapte halfweg koers uit de wedstrijd. Maarten pakte zijn eerste prijzengeld door als 19e te finishen en Bart werd 15e. 

 

Interclub jeugdwedstrijd
Zondag 2 juli is er weer een interclub wedstrijd in Amsterdam Noord bij Ulysses verreden. Om 10:00 startte categorie 1&2 met Emely Fransen van UWTC in een van haar eerste wedstrijdjes. In een heel versnipperd veld eindigde ze als 8e. Daarna de categorie 3&4. Ook hier deelname van UWTC. Voor Mette van Leeuwen pas haar 2e wedstrijd. Het ging weer snel van start en versnipperd over kleine groepjes finishte zij netjes in het midden van het veld. 
Hierna categorie 5&6 en UWTC-er Rens Grömmel (oud BMX-er van onze club) reed zijn 2e wedstrijd. Het is voor hem nog groeien en een grotere motor kweken. Maar hij reed zijn wedstrijd uit en dat was het doel. 
In de laatste categorie (7&nieuwelingen) stonden 2 UWTC-ers aan de start . Sven Buskermolen en Ian van den Berg. Het was een sterk veld met diverse ploegen. Er werd goed samengewerkt bij die ploegen. Sven moest na een paar rondjes passen. Maar reed door en sloot aan bij andere geloste renners. Ian reed het straffe tempo, opgelegd door renners van de Amstel, netjes mee. Diverse malen werd er gedemarreerd maar steeds weer werd het gat gedicht. Ian deed dat ook meerdere malen. Het sterke optreden van de renners uit Volendam en Amsterdam werd in de sprint teniet gedaan door Ian. Hij was de rapste en won de sprint met een fietslengte.

 

Klimomloop van Ulestraten
Trainingslid Stijn Ruijter reed zondag de klassieker de klimomloop van Ulestraten. Doordat er stevig geklommen moest worden vielen er al snel veel renners af. Stijn wist zich goed te handhaven en halverwege wist hij met een groep van uiteindelijk 10 man te ontsnappen. Ze werkte goed samen en konden uit de greep van het jagende peloton blijven. Net voor de laatste klim probeerde hij te ontsnappen maar hij kreeg niet genoeg ruimte om weg te blijven. Hij werd uiteindelijk 8e, een mooie prestatie in dit sterke veld.

Ook Lorena Wiebes reed in Ulestraten, waar maar liefst 100 dames aan de start stonden van deze zware klimomloop. Er ontstond een kopgroep van zes dames en Lorena werd tweede van het achtervolgende peloton. Deze achtste plaats was genoeg om hiermee definitief al de Centric clubcompetitie te winnen. Er wordt nog één wedstrijd verreden in de clubcompetitie, maar de voorsprong van Lorena is al zo groot dat ze niet meer ingehaald kan worden. Al haar goede prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven en de Mijdrechtse Lorena is geselecteerd voor het EK junioren dames. Het EK wordt van 2 t/m 6 augustus verreden in het Deense Herning.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

UWTC handbikers winnen de wereldbeker

Tim de Vries uit Vinkeveen en Jetze Plat uit Vrouwenakker hebben beide in de voorgaande wereldbeker wedstrijden laten zien dat ze sterk zijn. Jetze stond ruim aan de leiding met 4 keer winst (in H4-klasse) en ook Tim mocht in de leiderstrui starten met 3x winst en 1x een tweede … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: