Kinderburgemeester Derek Buikema bij “Bouw een Bootje” geïnstalleerd

Kinderburgemeester Derek Buikema bij “Bouw een Bootje” geïnstalleerd


Geplaatst op: 3 juli 2017

Kinderburgemeester 2016/2017 Sophie van Raaphorst heeft haar opvolger, de derde kinderburgemeester van Aalsmeer, Derek Buikema officieel geïnstalleerd. Dit gebeurde door het omhangen van de kleurrijke kinderburgemeestersketen, wat Derek deed uitroepen: “Jee, wat is ie zwaar”.

 

Met deze overhandiging van de keten is een eind gekomen aan het kinderburgemeesterschap van Sophie. Wethouder Jeugd Gertjan van der Hoeven bedankte Sophie voor haar inzet als kinderburgemeester: “ Het was een heel druk jaar voor je: je hebt bijvoorbeeld samen met andere kinderen gekookt voor ouderen en spelletjes met hen gedaan, je hebt een dansworkshop voor vluchtelingenkinderen georganiseerd, je hebt samen met je voorganger Vince de eerste landelijke kinderburgemeestersdag in Aalsmeer gepresenteerd en je hebt de kinderombudsman Margrite Kalverboer en staatssecretaris Jetta Klijnsma ontmoet.”

 

De nieuwe kinderburgemeester Derek heeft er duidelijk ook veel zin in: “Ik wil graag in contact komen met de Aalsmeerse kinderen om van hen te horen wat ze graag willen dat ik ga doen. Ik hoorde bijvoorbeeld dat een kind  last heeft van rokende mensen bij de sportvereniging. Daarom ga ik nu mijn best doen om te kijken of er meer rookvrije plekken kunnen komen”. Derek bedankt ook zijn campagneteam en hele klas voor hun steun: “ Jullie waren geweldig en hebben me heel goed geholpen.”

 

Derek neemt het stokje over van Sophie en blijft net als zij een jaar in functie. Zolang mag hij de keten, gemaakt door de Aalsmeerse kunstenaar Michael Glanz, dragen bij officiële gebeurtenissen.

 

De installatie vond plaats op donderdag 29 juni bij “Bouw een Bootje” op het surfeiland. Alle groepen zeven van alle tien Aalsmeerse basisscholen deden mee aan deze geweldige dag. De ongeveer 400 kinderen kregen dankzij de inzet van vele vrijwilligers een sportief en cultureel programma voorgeschoteld, met als hoogtepunt natuurlijk het zelfstandig bouwen van een houten bootje.

 

Sophie en Derek werden ingeschakeld bij de spectaculaire openingshandeling van “Bouw een Bootje”. Ze kregen de vlag van de Westeinderwaterweek uit handen van een flyboarder en brachten hem samen naar het podium.

Laatst bewerkt op: 3 juli 2017 11:08

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kinderburgemeester Derek Buikema bij “Bouw een Bootje” geïnstalleerd

Kinderburgemeester 2016/2017 Sophie van Raaphorst heeft haar opvolger, de derde kinderburgemeester van Aalsmeer, Derek Buikema officieel geïnstalleerd. Dit gebeurde door het omhangen van de kleurrijke kinderburgemeestersketen, wat Derek deed uitroepen: “Jee, wat is ie zwaar”.   Met deze overhandiging van de keten is een eind gekomen aan het kinderburgemeesterschap van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: