De Vinken wint met overtuiging

Geplaatst op: 13 februari 2012

Zaterdag 11 februari speelde de hoofdmacht van korfbalvereniging De Vinken tegen Weidevogels. De punten zijn voor het achttal van coach Fred Straatman hard nodig om uit de gevarenzone te blijven. Halverwege de eerste helft konden de ANB-AMRO'ers een gat slaan van negen scores tot aan een kwartier in de tweede helft. Na de voorsprong van 3-11 speelde De Vinken beheerst de wedstrijd uit tot een eindstand 7-15.

Degelijk
Met nog drie speelrondes te gaan staat De Vinken, ondanks een vijfde plaats, niet helemaal veilig. De hete adem van de nummers zes en zeven zijn voelbaar en daardoor zijn de winstpunten broodnodig. De vorige confrontatie tegen Weidevogels eindige in een spannende eindstand van 18-20 voor de Bleiswijkers. Vanwege de afwezigheid van Joyce Kroon, trad Helene Kroon aan in de aanval samen met Mariska Meulstee, Peter Koeleman en Peter Kooijman. In de verdediging begonnen Silvia Oussoren, Melanie Kroon, Kelvin Hoogeboom en Rudy Oussoren. Bij aanvang van de wedstrijd hielden beide teams één minuut stilte in verband met het overlijden van mevr. Van der Vliet.
Na het startsignaal troffen de pogingen, zelfs vanaf de stip, minutenlang geen doel. Wel werd er bij het uitverdedigen flink gejaagd, waardoor Peter Kooijman de bal meerdere malen wist te onderscheppen. Tot een stand van 3-3, met drie scores van Peter Koeleman, had De Vinken weinig initiatief kunnen tonen. In de paalzone wist Kelvin geregeld het sprongduel te winnen, terwijl Melanie door het dichtzetten van de ballijn de bal ook onderschepte. Tot aan rust kon De Vinken op een kleine voorsprong komen met een omdraaibal van Rudy, een zelfverdiende strafworp van Kelvin en een schot van Mariska.

Zekerheid
Ook na rust had Weidevogels pech in de afronding van de vele kansen die gecreëerd werden. Verdedigend gaf De Vinken weinig domme kansen weg, waardoor na doorloopballen van Helene en Mariska, de laatstgenoemde haar schot door de korf zag gaan. Hierna gooide Melanie een strakke bal naar Rudy achter de korf en dit leverde een score op. Voor de doorloopbal van Silvia werd een strafworp toegekend en dit bleek voor Kelvin een koud kunstje te zijn. Mariska en de zuivere Peter Koel deden dit nog eens dunnetjes over, waardoor De Vinken op 3-11 voorsprong kwam. Weidevogels kwam tot tweemaal tot score, maar het antwoord van Peter Koel en Rudy volgde snel. De slotfase van de wedstrijd verliep rommelig door te snel genomen kansen. Schoten van Rudy en Mariska troffen doel en met een wegtrekbal van Weidevogels werd de stand op 7-15 bepaald.

Aanstaande zaterdag speelt De Vinken 1 tegen Fluks 1 uit Noordwijk. Beide teams staan met een gelijk aantal punten op de vierde plaats. De wedstrijd zal om 15.50 uur aanvangen in sporthal De Boei.

Zaterdag 11 februari speelde de hoofdmacht van korfbalvereniging De Vinken tegen Weidevogels. De punten zijn voor het achttal van coach Fred Straatman hard nodig om uit de gevarenzone te blijven. Halverwege de eerste helft konden de ANB-AMRO'ers een gat slaan van negen scores tot aan een kwartier in de tweede … Lees meer »