001 - Escaperoom aglemeen
Eerste editie ‘Muziek aan de Oever’ groot succes

Eerste editie ‘Muziek aan de Oever’ groot succes


Geplaatst op: 4 juli 2017

Afgelopen donderdag was het zo ver: na maanden van voorbereiding door zowel Cultuurpunt Aalsmeer als het projectkoor-, orkest en solisten, was daar dan eindelijk ‘Muziek aan de Oever’. Dit openluchtconcert werd georganiseerd ter afsluiting van de Ik Toon maand en ter opening van de Westeinder Water Week. Het was de eerste editie, maar het was een ongekend succes!

De organisatie van Muziek aan de Oever lag in handen van Cultuurpunt Aalsmeer. In het teken van de Ik Toon Maand organiseerde het Cultuurpunt in juni allerlei activiteiten rondom de Aalsmeerse amateurkunst.  Onder andere muziek- en dansworkshops tijdens het Flower Festival en de Kunst in de Etalage route, waarbij in verschillende etalages kunst van Aalsmeerse amateurkunstenaars te bewonderen was. Als afsluiter van de Ik Toon maand was daar het muzikale openlucht concert ‘Muziek aan de Oever’ op het Surfeiland. Voor dit concert werden de muzikale krachten uit Aalsmeer gebundeld. Muziekvereniging Flora, smartlappenkoor Denk aan de Buren, Aalsmeers Harmonie, Sursum Corda, ACOV, Caritas Aalsmeer en vele andere Aalsmeerse muzikanten verleenden donderdagavond, onder leiding van dirigent Martin van der Brugge, hun muziekkunsten voor dit spetterende concert.

Voorbereidingen

Al in maart begon het Cultuurpunt met de voorbereidingen voor Muziek aan de Oever. André Vulperhorst, coördinator van de amateurkunst, wist verschillende (leden van) Aalsmeerse orkesten en koren te strikken om hun muzikale bijdrage te leveren aan het concert. Vervolgens was het zaak om het repertoire te bepalen en om daar een zo variërend mogelijk geheel van te creëren. Zo kwamen onder andere ‘De Zee’ van Trijntje Oosterhuis, ‘Waterloo’ van ABBA en ‘Exodus Song’ op het programma te staan.

Het concert

En donderdagavond was het dan eindelijk zo ver. Het bleef nog even spannend of het event niet ‘in het water’ zou vallen, want tijdens de soundcheck viel er nog een flinke regenbui. Maar de weergoden waren met ons, want het bleef droog en het werd lekker druk. Op het Surfeiland verzamelden zich in korte tijd zo’n 250 toeschouwers. Ook vanaf het water werd het concert aanschouwd. Rond 20:00 uur heette André het publiek welkom en begon het concert. Het concert had ook twee bijzondere gastoptredens. Zo werd door leerlingen van het basisonderwijs het ‘Zeemansliedje’ van Herman van Veen gezongen en bracht Vrouwen ensemble Davanti op speciale wijze - ze kwamen aanvaren -, hun bijdrage aan het concert met ‘Gabriellas Sang’. En ook lieten solisten Anita van der Zon, Martijn Barnhoorn en Larissa Vulperhorst tussendoor en onder leiding van het orkest van zich horen met de nummers ‘Als wij niets doen’ uit de musical Soldaat van Oranje en ‘Sunrise, sunset’ uit de musical Fiddler on the Roof. 

Er werd zo enthousiast gereageerd dat, na afloop van het laatste nummer, het publiek werd getrakteerd op een toegift en het laatste nummer nogmaals werd gespeeld. Iedereen kon nog één keer losgaan op ‘Dancing Queen’ van ABBA. Met veel vreugde werd er op de avond gereageerd, zowel door het publiek en de organisatoren als door de deelnemende koor-en orkestleden. Zij vertelden te hebben genoten en met plezier te hebben meegedaan. Onder het toeziend oog van de watertoren was het puur genieten.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eerste editie ‘Muziek aan de Oever’ groot succes

Afgelopen donderdag was het zo ver: na maanden van voorbereiding door zowel Cultuurpunt Aalsmeer als het projectkoor-, orkest en solisten, was daar dan eindelijk ‘Muziek aan de Oever’. Dit openluchtconcert werd georganiseerd ter afsluiting van de Ik Toon maand en ter opening van de Westeinder Water Week. Het was de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: