001 - Escaperoom aglemeen
Anne Akke meedogenloos tijdens 9e Regatta

Anne Akke meedogenloos tijdens 9e Regatta


Geplaatst op: 3 juli 2017

Afgelopen zondag vond alweer Regatta 9 plaats op de Vinkeveense plassen.

Na de uiterst spannende Regatta van 2016 waren schipper Thijs Dull en bemanning Albert Bosman en Frank Meijer van de Dullstroom uiterst gemotiveerd aan de start verschenen om schipper Arthur van Staveren en bemanning Jeroen Oudheusden en Jaap van der Loo van de Anne Akke dit jaar af te troeven en zo de begeerde Pirates Cup Trophy weer in hun bezit te krijgen.

De Regatta werd voorafgegaan door de onderhand vermaarde “haring met gin tonic” party, nu kon het echte werk beginnen.

De Dullstroom schoot uit de startblokken, maakte gebruik van de theoretisch superieure kennis van de bemanning wat betreft stuur- en bakboord en nam daardoor een geringe voorsprong op de Anne Akke.

Maar de Anne Akke kon makkelijk volgen, weken van zware fysieke en psychische voorbereiding betaalde zich uit, als een geoliede machine werkten de 3 bemanningsleden samen.

Het wachten was op dat ene foutje van de Dullstroom, en die fout kwam snel.

Onenigheid tussen de bemanningsleden van de Dullstroom nam de wind uit hun zeilen en de Anne Akke passeerde de Dullstroom alsof ze stil stond.

De afstand tussen de beide boten werd allengs groter en groter, en de paniek en wanhoop bij de bemanning van de Dullstroom nam zienderogen toe.

Frank begon onverantwoordelijke risico’s te nemen, wierp zich steeds meer op als zelflozer (woord kreeg tijdens deze Regatta een compleet nieuwe dimensie) maar ook deze manier om overtollige ballast kwijt te raken leverde niet het gewenste resultaat op, de Anne Akke liep steeds verder uit.

Albert, die vóór zijn 65ste verjaardag eindelijk wel eens de Pirates Cup Trophy had willen winnen weigerde verdere dienst en zal vanaf volgend jaar in de veteranenklasse moeten gaan proberen die hoofdprijs te bemachtigen.

Schipper Thijs probeerde ten einde raad met bananen en chocola zijn muitende bemanning nog enigszins te motiveren maar tevergeefs, de strijd was gestreden, de Anne Akke bleek vandaag ongenaakbaar.

De Anne Akke kreeg bij het passeren van de finishlijn een staande ovatie van het aanwezige publiek en Arthur, Jeroen en Jaap werden op de schouders genomen en maakten zo een ereronde door Ronde Venen.

Na deze ereronde waren ze precies op tijd terug om de binnenkomst van de Dullstroom bij te wonen.

Tijdens de afsluitende BBQ werd er nog veel nagepraat over deze gedenkwaardige Regatta 9.

De gespannen sfeer tussen de Dullstroom bemanning werd onder het genot van alcoholische versnaperingen weggedronken en lachend en zingend ging iedereen uiteindelijk weer huiswaards.

Op bijgaande foto de bemanning van de Anne Akke, kapitein Arthur van Staveren en de maten Jeroen Oudheusden en Jaap van der Loo, met hun welverdiende Pirates Cup Trophy.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Anne Akke meedogenloos tijdens 9e Regatta

Afgelopen zondag vond alweer Regatta 9 plaats op de Vinkeveense plassen. Na de uiterst spannende Regatta van 2016 waren schipper Thijs Dull en bemanning Albert Bosman en Frank Meijer van de Dullstroom uiterst gemotiveerd aan de start verschenen om schipper Arthur van Staveren en bemanning Jeroen Oudheusden en Jaap van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: