01 - Nooit Gedacht
Krachtbron blijft grootste tegenstander voor Van Rijn Racing

Krachtbron blijft grootste tegenstander voor Van Rijn Racing


Geplaatst op: 13 juli 2017

De krachtbron blijft de grootste tegenstander voor het team Van Rijn Racing. Na de laatste wedstrijd in juni is de motor direct na de wedstrijd uit de auto gehaald, zodat de tuner een aantal zaken kon herstellen en verbeteren. Slechts een week voor de wedstrijd kon de motor weer terug worden geplaatst door de monteurs van het team. In de aanloop naar de wedstrijd toe moest de Fabia nog naar de testbank om de prestaties van de motor op punt te zetten. Al snel werd duidelijk dat er geen verbeteringen waren behaald. Wel werd er nog het nodige koppel in de lage toerengebieden gevonden, maar dat ging ten koste van het absolute vermogen. Het beste moest er van gemaakt worden..

 

Niet alleen voor team Van Rijn Racing zou het een zware dag worden, ook andere directe tegenstanders kenden problemen waardoor ze zelfs de wedstrijd niet konden uitrijden.

De vrije trainingen verliepen voor Dennis daarentegen best goed. Zeker in de lage toerengebieden was winst te behalen. Dit gaf vooraf weer meer vertrouwen in een goede start tijdens de manches. De eerste manche was Van Rijn dan ook als eerste weg, maar vervolgens liet de motor hem in de steek. Na tientallen meters zakte deze te ver terug waardoor de tegenstanders in de heat kans zagen aan hem voorbij te gaan. Halverwege deze heat kreeg Van Rijn veel last van onderstuur in zijn wagen, wat in de bochten voor veel tijdverlies zorgde. De achterstand op de directe tegenstanders in het klassement was groot.

 

Er werd veel gesleuteld door het team in de beschikbare servicetijd tussen de manches door. Het starttoerental werd aangepast en ook aan de wegligging werden de nodige aanpassingen doorgevoerd. De tweede manche was de start beduidend beter, maar na een korte dip van de motor had Van Rijn de aansluiting in de eerste bocht vlot te pakken. De coureur voor hem liet even een klein gaatje vallen, waar Dennis trachtte in te duiken wat een iets te optimistische inschatting bleek. Beide rijders raakten elkaar kortstondig, maar konden zonder al te veel schade hun weg vervolgen. Enkele ronde later kroop er steeds meer overstuur in de wagen. Een aantal keer konden deze opgevangen worden door Van Rijn, maar in de een na laatste ronde brak de Fabia te ver uit waarna hij de zandbak in spinde. Dennis wist de Skoda er nog uit te krijgen, maar een kans op een verbeterde tijd was hiermee verkeken. De derde en laatste manche voor de finales bracht de wegligging van de auto meer vertrouwen terug, wat mee kon worden genomen naar de finale toe. Ook de start van de finale was prima, maar dit kon niet voor de eerste bocht worden vertaald naar een betere positie. Door vroeg de joker ronde te nemen hoopte Van Rijn snel de aansluiting weer terug te hebben met de kopgroep. In het onverharde gedeelte van het Eurocircuit lukte dit behoorlijk, maar het rechte stuk op moest Van Rijn pijnlijk aanzien hoe de concurrentie van hem wegliep. Uiteindelijk finishte Van Rijn op de vierde plaats in de Super 1600 klasse.

 

“De volgende wedstrijd voor het BK in België moeten we laten voor wat het is. Het heeft geen zin om daar deel te nemen als we hier op onze eigen baan geen tijden hebben weten te verbeteren. We zijn erg teleurgesteld, we willen strijden en knokken in deze klasse. We zullen ons nog eenmaal vastbijten om tot een oplossing te komen. We hebben geen zin meer in compromissen!,” aldus Dennis.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Krachtbron blijft grootste tegenstander voor Van Rijn Racing

De krachtbron blijft de grootste tegenstander voor het team Van Rijn Racing. Na de laatste wedstrijd in juni is de motor direct na de wedstrijd uit de auto gehaald, zodat de tuner een aantal zaken kon herstellen en verbeteren. Slechts een week voor de wedstrijd kon de motor weer terug … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: