02 - Senior  sportief actief 2e week

Veel nieuwe cursussen bij stichting Paraplu


Geplaatst op: 8 februari 2012

De Stichting 'Paraplu' biedt de komende weken weer een scala van nieuwe, interessante, leerzame eb creatieve cursussen. De lessen vinden plaats in het eigen gebouw aan de Pieter Joostenlaan 28 te Wilnis, in een gezellige en ontspannen sfeer. De vrijwillige gastgevers zorgen voor een goede opvang en een perfecte verzorging van alle deelnemers.

Hoe haal ik meer uit mijn camera.
'Een moderne digitale camera, uitgerust met technische hoogstandjes, vele menu's, knopjes en afkortingen. Het kan ingewikkeld zijn om de juiste instellingen voor een bepaalde situatie te vinden", aan het woord is Bjorn Goud, deskundig fotograaf en docent van deze cursus."Kennis van de mogelijkheden en weten wanneer je die kunt toepassen, geven een foto nét dat verschil bij speciale situaties en momenten. Bij deze cursus bespreken we de functies van uw camera, zoals witbalans, sluiter-snelheid, belichting, kleurcorrecties,flitsen en welke simpele voorzorgsmaatregelen ervoor zorgen dat u zich zeker voelt over uw camera en uw foto's meerwaarde geven", vult Bjorn nog aan.
Om foto's naar uw hand te zetten zijn de onderwerpen van deze cursus een verhelderende aanvulling op de gebruikers-handleiding van uw camera. Neem uw camera, aansluitsnoer, handleiding, usb-stick met een selectie van foto's die u al gemaakt heeft maa naar de cursus. Deze bestaat uit 2 lessen op de woensdagavonden (20,00-22.00 uur) van 7 maart tot en met 4 april 2012. De kosten zijn € 46,00.

Bridge cursus, Bieden en Uitspelen
Bridgen is sinds een aantal jaren een erg populaire sport of een spel, dat door veel mensen wordt gespeeld zowel in clubverband als thuis en altijd in een gezellige en ontspannende sfeer.Om nog meer plezier uit het bridge-spel te kunnen halen, organiseert de Stichting 'Paraplu' de komende weken een cursus met enige diepgang en specialisme: "Bieden en Uitspelen".
"Na deze aansluitende bridgecursus zijn de deelnemers in staat om bij elke bridgeclub te spelen en volop te kunnen meekomen", zegt Sonja Dillions, zelf een uitstekend bridge-speelster en docente bij deze cursus. "Na deze cursus zal ook het thuis-bridgen veel meer voldoening geven", vult zij nog aan.

Het lesmateriaal is volgens het ACOL-systeem en wordt door de docente verstrekt. Deelnemers moeten een pen en een schrift meenemen.
De cursus bestaat uit 5 dagdelen van 19.30 tot 22.30 uur op de maandagen van 5 maart tot en met 2 april a.s. De cursuskosten bedragen € 41,00.
Workshop:
Make- up voor de rijpere-oudere huid
Deze workshop is bedoeld voor vrouwen met een rijpere-oudere huid. Er worden 3 punten behandeld:
1. Gezichtsverzorging,
2. Productinformatie,
3. Make-up.
"Bij punt 1, vertellen we de deelnemers wat zij het beste kunnen doen om de huid gezond te houden. Bij punt 2 wordt informatie gegeven over de gezichtsproducten. Bij punt 3, wordt verteld wat voor soorten make-up er bestaan, welke kleuren het beste passen en wat waarvoor dient. De make up wordt voorgedaan en daarna gaan deelnemers zelf aan de slag. Door het zelf te doen weet men direct wat het is en hoe het werkt", zegt docente mevrouw Schaap.
De materiaalkosten bedragen € 14,00, inclusief een cadeautje!
De workshop vindt plaats op woensdag 7 maart van 13.30 tot 16.30 uur.

Meditatie en Ontwikkelingscursus
"Tijdens deze lesavonden wordt geleerd om met verschillende energieën om te gaan, de eigen energie schoon te maken, jezelf in een goede bescherming te zetten, je grenzen aan te geven en jezelf goed te aarden zodat je in het hier en nu blijft. Via een geleide meditatie d.w.z. door middel van een verhaal ontspannings oefeningen doen, en proberen dichter bij onszelf te komen om meer eigenwaarde en liefde voor onszelf te creëren", aan het woord is mevrouw Adrie Samsom, al vele jaren docente in allerlei spirutuele cursussen.
Deze cursus vindt plaats op vijf maandagavonden van 20 februari tot en met 16 april a.s. van 19.45 - 21.30 uur.

Expressionisme
Deze cursus, die nieuw is voor De Ronde Venen, wordt verzorgd door de enthousiaste docent Martin van der Voort, die de cursus als volgt typeert: "De cursus behandelt moderne en hedendaagse kunst. Naast geschiedenis en de ontwikkeling van de schilderkunst wordt veel aandacht besteed aan het Duitse Expressionisme, de Cobra-beweging, het abstract expressionisme in de V.S. en de neo-expressionisten in West Europa. Uitgebreid wordt aandacht besteed aan de schildermethode van Karel Appel, Jackson Pollack en vele anderen."
Voor deze cursus is geen vooropleiding nodig. De cursusprijs is inclusief het lesmateriaal en bedraagt € 37,00 en vindt plaats op zes maandagochtenden (09.30-11.30 uur) van 20 februari tot en met 2 april 2012.

Informatie en Inschrijven
Nadere informatie over deze en andere cursussen en workshops kunt u vinden in het programmaboekje - af te halen bij de 'Paraplu' en op de website www.stichtingparaplu.nl.Voor aanmelding kan men online inschrijven of een inschrijfformulier worden ingeleverd dat kan worden gedownload op de website www.stichtingparaplu.nl, of afgehaald en ingeleverd bij de "Paraplu", Pieter Joostenlaan 28 te Wilnis. Via email kan men altijd terecht op info@stichtingparaplu.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veel nieuwe cursussen bij stichting Paraplu

De Stichting 'Paraplu' biedt de komende weken weer een scala van nieuwe, interessante, leerzame eb creatieve cursussen. De lessen vinden plaats in het eigen gebouw aan de Pieter Joostenlaan 28 te Wilnis, in een gezellige en ontspannen sfeer. De vrijwillige gastgevers zorgen voor een goede opvang en een perfecte verzorging … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: