01 - Nooit Gedacht
Verteltheater in Bibliotheek Uithoorn

Verteltheater in Bibliotheek Uithoorn


Geplaatst op: 27 juli 2017

Verteltheater De Bron was afgelopen woensdagmiddag 26 juli in de bibliotheek van Uithoorn voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Heerlijk samen luisteren, zingen, kijken, denken en knutselen. Zangeres Carla zong eerst met de kinderen over een snelle haas en een langzame schildpad. Toen kwam er een liedje over Opletten. We dachten na over wat dat is: opletten, en eigenlijk wist iedereen dat best goed! Erna werd er gekeken naar het verteltheater van Haas en schildpad. Dat is een fabel geschreven door Aesopus uit het verre Griekenland van 2500 jaar geleden. Haas moet altijd lachen als hij schildpad ziet lopen: dat gaat zo sloom. Zullen ze eens een loopwedstrijd houden met vos als scheidsrechter? Jawel! Als de wedstrijd begint springt haas er enthousiast vandoor, zo snel als hij kan. Schildpad gaat ook op weg. Oei, het is die dag warm weer met veel zonnestralen. Haas komt halverwege langs een rond veld met kool. Dat ziet er lekker uit! Hij stopt om er wat van te snoepen, ongemerkt eet hij zijn buik rond. Hij wordt er slaperig van. "Weet je," denkt hij. "Ik ga even rusten, onder deze heg hier. Zelfs als schildpad me voorbij loopt, heb ik hem in een flits weer ingehaald." En haas gaat heerlijk in de schaduw liggen en slaapt direct in. Schildpad kruipt rustig door onder de warme zon. Na een tijd wordt haas wakker. Als een pijl uit een boog schiet hij weer weg, door het korte gras, door het koren, over sloten, langs braamstruiken, en bij de laatste bocht blijft hij staan om te kijken waar de eindstreep ligt. Ja: daar! Hee, wat is dat? Nog geen halve meter vóór die streep is dat schildpad? Langzaam, stap voor stap, dichter en dichter, is die al bijna bij het eindpunt? Met een geweldige sprong stuift haas erop af. Te laat! Als hij de lijn passeert, is schildpad hem juist voor. Vos lacht: "Jammer haas, je hebt verloren. Schildpad doet rustig aan en was er toch het eerst. Eerlijk is eerlijk." Dat had haas niet verwacht. Hij kijkt sip. Hij weet zeker dat hij sneller loopt dan schildpad. Toch weet hij ook dat vos gelijk heeft: wie het eerst over de streep komt heeft gewonnen. Haas lette niet op en schildpad hield vol - voetje voor voetje, stap voor stap - en won! 

De kinderen genoten echt van het verhaal. Ze snapten goed waarom haas had verloren. Het harmonium van muzikant Niels was ook interessant. En aan het knutselen werd enthousiast mee gedaan. Fijn dat de bibliotheek in de zomervakantie iets extra’s doet op de woensdagmiddag! De kinderen gingen blij naar huis.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Verteltheater in Bibliotheek Uithoorn

Verteltheater De Bron was afgelopen woensdagmiddag 26 juli in de bibliotheek van Uithoorn voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Heerlijk samen luisteren, zingen, kijken, denken en knutselen. Zangeres Carla zong eerst met de kinderen over een snelle haas en een langzame schildpad. Toen kwam er een liedje over Opletten. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: