02 - Senior  sportief actief 2e week

Onderzoek naar hergebruik Fort Kudelstaart


Geplaatst op: 7 februari 2012

Het College van B&W stelt de gemeenteraad voor om een onderzoek te starten naar de mogelijkheden om het fort Kudelstaart in de toekomst anders te gaan gebruiken en hiervoor financiële middelen vrij te maken. Voorwaarde voor de eventuele nieuwe functie is dat het fort voor het publiek toegankelijk moet worden. Daarnaast moet de nieuwe functie ook economisch haalbaar zijn. Verantwoordelijk wethouder Gertjan van der Hoeven: "Het Fort moet echt een meerwaarde krijgen voor inwoners en bezoekers van Kudelstaart en Aalsmeer, dat is voor mij een belangrijke voorwaarde."

Onderzoek

Voor het zogenaamde haalbaarheidsonderzoek van Fort Kudelstaart vraagt het College van B&W subsidie van de Provincie Noord-Holland en van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. Er wordt onder andere onderzocht wat het kost om het fort te kopen, te restaureren en opnieuw in te richten. Daarnaast worden mogelijke scenario's voor het toekomstige gebruik van het fort onderzocht en de rol die de gemeente en andere partijen daarin willen en kunnen vervullen. De verwachting is dat het onderzoek in de zomer van 2012 kan worden afgerond.

Fort Kudelstaart

Het Fort Kudelstaart is momenteel nog in eigendom bij de rijksoverheid en wordt al vele jaren gebruikt als jachthaven voor (oud-)medewerkers van het Ministerie van Defensie. Het fort is niet openbaar toegankelijk. Het Ministerie heeft aangegeven dat ze het Fort op termijn mogelijk wil verkopen. Het Fort bij Kudelstaart is een rijksmonument en maakt onderdeel uit van de Stelling van Amsterdam. De omgeving van het fort met inlaatsluis, bergloods en fortwachterswoning is een provinciaal monument.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente Aalsmeer

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Onderzoek naar hergebruik Fort Kudelstaart

Het College van B&W stelt de gemeenteraad voor om een onderzoek te starten naar de mogelijkheden om het fort Kudelstaart in de toekomst anders te gaan gebruiken en hiervoor financiële middelen vrij te maken. Voorwaarde voor de eventuele nieuwe functie is dat het fort voor het publiek toegankelijk moet worden. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: