01 - Nooit Gedacht

Leo Fijen komt spreken in Emmausparochie Uithoorn


Geplaatst op: 7 februari 2012

In de serie van bijzondere bijeenkomsten is op 20 februari om 19.30 uur een bijzondere spreker te gast bij de Emmausparochie, maar welk op een aparte plaats.

Er wordt gebruik gemaakt van de gastvrijheid van de Schutse , het kerkcentrum van de Protestantse gemeente Uithoorn aan de Merode laan 2 . Er worden veel mensen verwacht en dan is de Schutse ruimer dan het Trefcentrum van de parochie.
Leo Fijen is natuurlijk een bekende Nederlandse televisie persoonlijkheid, die u wellicht kent van programma's als "Kruispunt" "Geloofsgesprekken" en "Kloosterserie". Stuk voor stuk programma's die de schoonheid en de diepgang van het Rooms Katholieke geloof willen tonen. Maar Leo Fijen schreef hierover ook diverse boeken.

In "Ik wil dat je leeft" spreekt hij met en vertelt hij over mensen die zoeken naar de bron van hun leven. Hij komt tot tien wegen om greep op je leven te krijgen en te ontdekken wie je bent. In "Reis van je hoofd naar je hart" gaat hij op zoek naar een uitweg voor het haastige, moderne leven van de 21e eeuw. Hij spreekt met Nederlandse abten en ontdekt de nieuwe leefregels voor een onthaast bestaan. Het boek dat in zijn presentatie van deze avond wellicht het meest ter sprake zal komen is "Het wonder van Maartensdijk". Het bevat het ware verhaal van de parochie waarin hij woont: een kleine dorpsparochie van tussen de 500 en 600 mensen, die van een uitgebluste dorpskerk uitgroeide tot een enthousiaste, bloeiende gemeenschap van gelovigen. Het geheim? Beleving! Samenwerking! Hij beschrijft welke kansen er allemaal zijn voor de Rooms Katholieke kerk in Nederland als we allemaal zouden kunnen denken en doen zoals daar, in dat kleine dorp in Utrecht. Zeven jaar later kwam het vervolg uit: "het wonder van Maartensdijk leeft verder". Het was geen eendagsvlieg!
Op maandag 20 februari om 19:30 komt Leo Fijen zijn visie met ons delen. Hoe geef je, met oog voor de toekomst, vorm aan je parochie? Het belooft vast en zeker een boeiende presentatie te worden. Komt u allemaal luisteren?

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leo Fijen komt spreken in Emmausparochie Uithoorn

In de serie van bijzondere bijeenkomsten is op 20 februari om 19.30 uur een bijzondere spreker te gast bij de Emmausparochie, maar welk op een aparte plaats. Er wordt gebruik gemaakt van de gastvrijheid van de Schutse , het kerkcentrum van de Protestantse gemeente Uithoorn aan de Merode laan 2 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: