02 - Senior  sportief actief 2e week

Comeback VZOD niet genoeg voor winst op Koveni


Geplaatst op: 7 februari 2012

Deze zaterdag stond wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. Tegen Koveni, voorheen nog onder VZOD/vdBoon gepositioneerd, zou er gewonnen moeten worden om de vijfde plek in de middenmoot te kunnen behouden. Alhoewel Koveni een paar wedstrijden achterloopt op de rest van de competitie, leek de ploeg uit Nieuwegein wisselvallig genoeg om te kunnen verslaan. Voor publiek en pupillen van de week Jessica Feenstra en Lisa Heil een spannende wedstrijd.

De wedstrijd begon niet al te best, en dat is dan nog zacht uitgedrukt, voor VZOD. Na enkele minuten mocht Koveni niet alleen tekenen voor de 0 - 1, maar ook nog eens voor de 0 - 2. Veel kansen kregen ze niet, maar de kansen die ze kregen werden uiteindelijk omgetoverd tot een grote voorsprong ten opzichte van VZOD. De derde, vierde en vijfde goal kwamen tevens op naam van Koveni, die handig gebruik maakte van de slordigheid van de jonge ploeg uit Kudelstaart. Na tien minuten leek de wedstrijd al negatief te gaan eindigen, waardoor dure punten zouden worden verspeeld. Maar de bal is en blijft rond en VZOD liet het hier niet bij zitten. Bart en Anne Verheul scoorden namens VZOD de 1-5 en de 2-5. Een achterstand van drie doelpunten leek te overbruggen. Toch was het weer Koveni die het antwoord zou geven. Vanaf de stip werd de wedstrijd naar een hoger niveau getild: 2-6. Desalniettemin kreeg VZOD genoeg kansen om terug te komen in de wedstrijd. Dit deden ze, voordat het rustsignaal klonk, uiteindelijk ook. Met doelpunten van achtereenvolgens Nils van Os, Wouter Vermeulen, Anika van Os, Josine Verburg en weer Wouter Vermeulen werd deze achterstand weggepoetst. Ook Koveni wist nog één keer te scoren: de spelers gingen met een 7-8 stand de rust in.

Na de preek van coach Frits Visser begon VZOD/vdBoon weer geheel gemotiveerd aan de wedstrijd. Anika van Os bracht haar ploeg op gelijke hoogte door de 8-8 te maken. Zou het ze dan toch nog lukken? Teleurstellend genoeg liep Koveni weer uit en kwamen ze op een voorsprong van 9-12. Hier ging nog een doelpunt van Bart Verheul aan vooraf. Uiteindelijk zou deze achterstand niet meer te overwinnen zijn. In een spannende slotfase mocht VZOD nog vier scoren met dank aan Josine Verburg (2x), Barry van Limpt en Wouter Vermeulen, maar helaas was het Koveni die de wedstrijd winnend afsloot met een eindstand van 13-14. Frits Visser zag dit verlies als een leermoment voor zijn ploeg: ‘'Koveni weet op de juiste momenten mee te scoren als wij twee keer een te grote achterstand moeten goed maken.'' De dertien treffers werden deze week gemaakt door Bart Verheul (2x), Anika van Os (3x), Nils van Os, Wouter Vermeulen (3x), Josine Verburg (3x) en Barry van Limpt. Volgende week speelt de hoofdmacht van VZOD/vdBoon, eveneens als het tweede, uit tegen Atlantis in Mijdrecht. Thuis eindigde deze wedstrijd in een nipte 11-10 overwinning. Over 2 weken speelt VZOD E1 al haar kampioenswedstrijd, helaas in een uitwedstrijd tegen OVVO in Maarssen. Alle uitslagen van 4 februari: VZOD 1-Koveni 1 13-14, VZOD 2-Koveni 2 15-11, VZOD 3-KIOS 3 4-14, VZOD A1-Apollo A1 4-17, VZOD B1-Roda B2 4-3, VZOD C1-Zkc '31 C2 8-2, VZOD D1-Furore D1 3-4, Swift D1-VZOD D2 1-5, Atlantis E2-VZOD E2 12-6, Atlantis F2-VZOD F1 5-1

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Comeback VZOD niet genoeg voor winst op Koveni

Deze zaterdag stond wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. Tegen Koveni, voorheen nog onder VZOD/vdBoon gepositioneerd, zou er gewonnen moeten worden om de vijfde plek in de middenmoot te kunnen behouden. Alhoewel Koveni een paar wedstrijden achterloopt op de rest van de competitie, leek de ploeg uit Nieuwegein wisselvallig … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: