01 - Nooit Gedacht
Hitlijst ‘Zomerse 50’ wederom op Radio Aalsmeer

Hitlijst ‘Zomerse 50’ wederom op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 8 augustus 2017

Deze zomer werkt Radio Aalsmeer wederom mee aan de hitlijst ‘Zomerse 50’. Het initiatief ontstond in 2001 bij de lokale omroep van Enschede, maar wordt inmiddels door 150 verschillende omroepen in Nederland en België uitgezonden. Namens Radio Aalsmeer nemen Frank Bunnik en Walther de Vries de presentatie voor hun rekening. Volgens initiatiefnemer Martijn de Lange word je ontzettend vrolijk van al die zomerse liedjes. “Bij deze nummers horen vrolijke zomerse herinneringen, over vakanties met de vouwwagen of met de caravan, over zomerliefdes of over je eerste vakantie zonder ouders. Zo hoort bij elke vakantie een eigen liedje. Met de Zomerse 50 kun je deze herinneringen herbeleven bij Radio Aalsmeer. Even terugdenken aan vroeger.” Stemmen kan via zomerse50.nl waarbij tevens een vakantie te winnen is. De uiteindelijke ‘Zomerse 50’ lijst van 2017 is op 20 augustus tussen 17.00 en 21.00 op Radio Aalsmeer te beluisteren. 

Schrijfster te gast in ‘Halte Zwarteweg’

Donderdag gaan de programmamakers van ‘Halte Zwarteweg’ in gesprek met Miriam Dubbeldam-Druijff. Zij is op dit moment bezig met het schrijven van haar boek ‘Onbeperkt gelukkig met een beperking’. Ze werd in 2013 flink ziek. Wat doet ze om weer in de running te komen? Dit boek gaat over de vijf zwaarste maanden die zij zich kan herinneren, maar vooral over hoe zij geworden is tot wie zij nu is. Het doel van het boek is om mensen met PDS te helpen door te knokken. We gaan in gesprek over waar het boek over gaat, de motivatie voor het boek en hoe het proces van schrijven gaat. 

‘Echt Esther’ spreekt TinkaHelpt

De dames Petra Alderden-Eveleens, Petra Vermeulen en Faisca Withaar vertellen donderdag over TinkaHelpt. Vanuit het thuisfront ondersteunen zij Tinka en Edwardo die zich, nu vanuit Thailand en later dit jaar vanuit Zuid-Afrika, vrijwillig inzetten tegen mensenhandel en kindermisbruik. Juist omdat zij dit volledig vrijwillig doen zet het thuisfront zich in voor het inzamelen van giften. Donderdag komen deze drie dames alles vertellen over Tinka en Eduardo, wat hun plannen zijn en wat het thuisfront doet om hen te helpen.

Hét kunst-, cultuur- en lifestyle magazine van de regio

Eens per maand praten Jenny Piet en Wilbert Streng je helemaal bij op Radio Aalsmeer, ditmaal verzorgt Robert Arendse de radiotechniek. Als eerste van de gasten betreedt gemeentecurator Ingrid Koppeschaar de studio om ons bij te praten over de impressioniste Astrid Stoffels en de expressionist Tjits van der Kooi in het gemeentehuis. Daarna te gast AalsmeerTrots, een initiatief van Andre Ridder, Renée Maarse en fotografe Judith Keesen om Aalsmeer letterlijk op de (ansicht)kaart te zetten. Vervolgens keren we weer eens terug bij het vrijwilligerswerk, al blijft het in de kunst. De dames Trudy Rothe en Lia Boerlage zijn gastvrouw bij Galerie Sous-Terre en worden in deze uitzending in het zonnetje gezet voor hun mooie werk. Het programma sluit af met Heleen van Haaften over het project Amazing Amateurs dat dit jaar voor het eerst tijdens de Kunstroute exposeert. Amateurs tonen hun werk in een professionele omgeving, het publiek maakt kenbaar wat zij het mooiste werk vinden en ook een vakkundige jury beoordeelt het werk. Dit alles, donderdag tussen 20:00 en 22:00. 

‘Let’s Go’ blikt terug op bevrijdingsvuur en Kinderboekenjury

Kim en Laurens maken altijd samen het familieprogramma ‘Let’s Go’, maar zijn nu even met vakantie. Wel heeft Laurens hard gewerkt zodat je deze week in één uitzending maar liefst twee uitzendingen van het afgelopen jaar terug hoort! Zo hoor je Hannah, zij was op 5 mei te gast vanwege haar bijzondere prestatie: zij bracht in de nacht van 4 op 5 mei samen met ee groep hardlopers het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Aalsmeer toe. Samen met haar moeder vertelde ze trots haar verhaal. Ook komen Sebastiaan en Cathelijne voorbij, samen met Joke ten Have van Bibliotheek Aalsmeer. Zij zaten in de Amstellandse Kinderjury en lazen met nog meer kinderen veel boeken. Op 12 mei maakten zij hun top 3 bekend. Luister goed, misschien zit er nog wel een goed boek tussen om in jouw vakantie te lezen!

Tweede aflevering ‘SPIE-radio’ zaterdag tussen 14.00 – 15.00

De enige echte Pramenrace komt weer met rasse schreden dichterbij. Op 9 september zal de 32’e Pramenrace plaatsvinden. Sinds vorige week zaterdag maken de dames en heren van de organisatie, SPIE, hun opwachting in de studio van Radio Aalsmeer. In aanloop naar de race praten zij de luisteraars, maar vooral de deelnemers van de Pramenrace, bij over de route, de opdrachten, of er al gelekt is en de steekpenningen. En wel in hun eigen zendtijd. De techneut wordt deze aflevering door Radio Aalsmeerder Mariëlle Wegman verzorgd, maar verder ‘zoeken ze het maar uit’… De komende 3 zaterdagen om 14:00 SPIE-radio, te beluisteren op Radio Aalsmeer en terug te luisteren via de site bij programma ‘Weekend Magazine’.

‘Door De Mangel’ met Richard Zethof

Afgelopen maandag was de Kudelstaartse chef-kok Sabrina Hogerwerf te gast. De 25-jarige enthousiaste muziekliefhebster kwam er halverwege haar middelbare schoolperiode achter dat zij het koksvak in wilde. Over haar toekomst is zij duidelijk: een eigen restaurant. “Eerst nog even doorgroeien, maar later wil ik toch echt een eigen restaurant. Het liefst aan het water met een terras”, aldus de Kudelstaartse die zichzelf energiek, positief en sociaal noemt. Zoals altijd, is ook deze uitzending weer terug te luisteren via www.radioaalsmeer.nl.

Maandag 14 augustus zal de uitzending met Richard Zethof opnieuw te horen zijn. Hij werd uitgenodigd door Ingrid Kranenburg. Ingrid wilde graag van hem weten of het leven met een kind met Down anders is. Het antwoord daarop komende maandag om 19.00 uur.

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Hitlijst ‘Zomerse 50’ wederom op Radio Aalsmeer

Deze zomer werkt Radio Aalsmeer wederom mee aan de hitlijst ‘Zomerse 50’. Het initiatief ontstond in 2001 bij de lokale omroep van Enschede, maar wordt inmiddels door 150 verschillende omroepen in Nederland en België uitgezonden. Namens Radio Aalsmeer nemen Frank Bunnik en Walther de Vries de presentatie voor hun rekening. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: