02 - Senior  sportief actief 2e week

De Vinken komt opnieuw een doelpunt te kort


Geplaatst op: 7 februari 2012

Afgelopen zaterdag 4 februari speelde het door ABN-AMRO gesponsorde vlaggenschip van De Vinken tegen koploper Pernix uit Leiden. Via een 7-3 voorsprong in het eerste kwartier en een ruststand van 9-7 won Pernix in eigen huis de wedstrijd met 16-15 van de Vinkeveners.

Fruitig begin
In de basis startte het vertrouwde achttal onder leiding van Fred Straatman. In de aanval begonnen Peter Kooijman, Peter Koeleman, Mariska Meulstee en Melanie Kroon. Aan verdedigende zijde stonden: Rudy Oussoren, Kelvin Hoogeboom, Silvia Oussoren-van Dulken en Joyce Kroon. In de eerste wedstrijd tussen beide ploegen trok uiteindelijk Pernix aan het langste eind met 19-21, dat was in Vinkeveen. In Leiden leek het een spiegelbeeld van diezelfde wedstrijd.
Beide ploegen deden niet voor elkaar onder. De eerste scores van Peter Kooijman, Rudy en Mariska zorgden voor een 3-3 tussenstand. Door een paar slimme ballen onder de korf kon Pernix het eerste gaatje slaan. Nog twee afstandsschoten van de Leidenaren deden de kopjes bij De Vinken hangen: 7-3. Toch toonde het Vinkeveense vlaggenschip veerkracht en via een reeks afstandsschoten kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Peter Kooijman, Rudy (2x) en Kelvin brachten Pernix weer in het zicht van De Vinken. De slotfase werd overheerst door een blessure van Kelvin Hoogeboom en de nodige plaatsfouten. Met 9-7 werden de kleedkamers opgezocht.

Rentree
Na enkele harde woorden vanuit de coaching startte De Vinken furieus en vastbesloten om de eerste helft weg te poetsen. Mariska Meulstee zorgde met haar handelsmerk twee keer van afstand voor 9-9. Kelvin Hoogeboom schoot uit een draaiende beweging en tekende zelfs een 9-10 voorsprong aan voor De Vinken. Toch kon De Vinken niet stand houden tegen het effectiever spelende Pernix. De thuisploeg pakte de wedstrijd op en kwam op een 12-10 tussenstand. Arjan Kroon kwam binnen de lijnen voor de geblesseerde Kelvin Hoogeboom. De oudgediende liet direct weten dat hij het nog steeds kon. Met zijn eerste balcontact doorboorde hij meteen de gele korf. Peter Koeleman trok weg in de paalzone, Rudy maakte zijn vierde treffer, na goed afvangwerk van Joyce Kroon en ook zusje Melanie Kroon verschalkte haar directe tegenstandster. Peter Kooijman liet de 15-15 opmaken door ook een doorloopbal af te ronden. Helaas gooide een wat dubieus gegeven vrije bal roet in de ogen van de Vinkeveners. Pernix sloot hierdoor de wedstrijd af met een 16-15 winst en blijft zo de terechte koploper in de poule. Voor De Vinken slinken de kansen om bovenin mee draaien. Integendeel, De Vinken heeft zelfs nog wat punten nodig om uit de gevarenzone te blijven.

Volgende wedstrijd
In de volgende wedstrijd gaat de formatie van ABN-AMRO naar Bleiswijk voor een wedstrijd tegen Weidevogels. Beide ploegen staan momenteel in de middenmoot. De eerste wedstrijd in de poule werd een zege van Weidevogels. Desalniettemin was het verschil in die wedstrijd klein. Met ploegen die zo aan elkaar gewaagd zijn kan het dubbeltje beide kanten op vallen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Vinken komt opnieuw een doelpunt te kort

Afgelopen zaterdag 4 februari speelde het door ABN-AMRO gesponsorde vlaggenschip van De Vinken tegen koploper Pernix uit Leiden. Via een 7-3 voorsprong in het eerste kwartier en een ruststand van 9-7 won Pernix in eigen huis de wedstrijd met 16-15 van de Vinkeveners. Fruitig beginIn de basis startte het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: