02 - Senior  sportief actief 2e week

Onderzoek bouwmogelijkheden Vinkeveense eilandjes


Geplaatst op: 10 augustus 2017

Gemeente De Ronde Venen onderzoekt de mogelijkheden om op legakkers te bouwen. Dat is nu verboden maar nieuwe eigenaren willen hun vakantiehuisjes graag een metamorfose geven.

De eilandjes in de Vinkeveense Plassen werden onlangs door de gemeente verkocht omdat het onderhoud te duur wordt. Door te kijken naar mogelijkheden om het bestemmingsplan aan te passen, hoopt de gemeente de legakkers aantrekkelijker te maken.

RECREATIE

"Eind van het jaar is de milieueffectrapportage klaar en dan komt het ook in de raad. En dat is dus de basis voor het uitgangspunt van het bestemmingsplan. Het is geen geheim dat wij de recreatieve mogelijkheden van de plassen wel willen benutten uiteraard", aldus wethouder Anco Goldhoorn.

Gisteren deed ondernemer Syto Goslinga 35 stukken land in de Vinkeveense Plassen in de verhuur. Het zijn 4 opgedeelde legakkers die eerder werden verkocht.

VERKOPEN

De eilandjes mogen pas vanaf 2020 verkocht worden. Goslinga heeft er alle vertrouwen in dat er dan nog genoeg interesse voor is.

"Het appelleert aan iets, je eigen eilandje. Een bijzonder plekje, waar je je rust kunt vinden, kunt zwemmen, barbecueën en een krantje kunt lezen. Ik geloof wel dat daar belangstelling voor is", aldus de ondernemer.

 

 

Laatst bewerkt op: 10 augustus 2017 18:55

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Onderzoek bouwmogelijkheden Vinkeveense eilandjes

Gemeente De Ronde Venen onderzoekt de mogelijkheden om op legakkers te bouwen. Dat is nu verboden maar nieuwe eigenaren willen hun vakantiehuisjes graag een metamorfose geven. De eilandjes in de Vinkeveense Plassen werden onlangs door de gemeente verkocht omdat het onderhoud te duur wordt. Door te kijken naar mogelijkheden om … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: