UWTC lid Guus winnaar klassement van Brakel

Geplaatst op: 14 augustus 2017

Donderdag 10 augustus waren de wielrenners Leen Blom en Guus Zantingh naar Brakel afgereisd om daar te starten in de derde en laatste wedstrijd van een reeks van drie wedstrijden voor veteranen 68+. Tegen het einde van de wedstrijd wisten 6 renners te ontsnappen en bleven buiten schot van het peloton. De wedstrijd werd gewonnen door Arie de Groot uit Stolwijk voor Raymond de Meester uit Eindhoven. Guus Zantingh uit Mijdrecht spurtte naar een 7e plaats en daar hij voor Piet Gruteke finishte won hij het eindklassement over de drie wedstrijden.

Assum Delft ronde Achterveld

Tour de Junior bestaat dit jaar “60 jaar”. Sinds 1958 organiseert een team van vrijwilligers uit het dorp Achterveld een Internationale wielerweek. In 1958 waren er nog geen renners uit het buitenland maar gaandeweg wisten de Europese renners ons te vinden. Het bestuur van de Tour de Junior organiseert daarom ten gelegenheid van het jubileum iets voor de renners die in het verleden wellicht bij de Tour de Junior hebben gereden. Zij hebben gekozen voor een criterium op 13 augustus vooruit lopend op de Tour de Junior wielerweek die op maandag 14 augustus van start gaat. Op zondag 13 augustus werden een criterium voor amateurs-Sportklasse-Junioren en een wedstrijd voor de 60+/68+ renners verreden.

Bij de amateurs reden de UWTC-ers Bart de Veer en Niels Ruijter mee. Beide jongens hebben in het verleden een heel aantal keren de Tour de Junior gereden. Met een startveld van 71 renners een goed gevuld veld. En er werd pittig doorgereden door deze groep. Een aantal keren waren er ontsnappingen die meestal binnen enkele rondes weer teniet werden gedaan. Half koers leken er drie renners echt weg te zijn en Niels kon net de oversteek niet maken. In de laatste fase werden deze renners toch weer bijgehaald. Bart had ondertussen lek gereden en van George een reservewiel van Niels gekregen. Op het moment dat het wiel goed zat reed het peloton alweer op volle snelheid voorbij. Bart had nog geen teken van de jury gekregen dat hij weer aankon sluiten, meldde zich bij de jurywagen en moest nog maar een ronde wachten. En aangezien er maar één ronde vergoeding wordt gegeven, sloot hij met een ronde achterstand weer aan. Helaas mocht hij hierdoor de wedstrijd niet helemaal uitrijden. Niels werd 22e en had tijdens de wedstrijd nog een paar premies gescoord. Volgens de speaker werden de 52 rondes afgelegd met een snelheid van ruim 45 km/u. Leuk, weer even sfeer 'snuiven' in Achterveld. Helaas dit jaar geen UWTC jeugdleden en/of nieuwelingen in deze prachtige wielerweek.

Bij de 68+ deden Guus Zantingh en Leen Blom mee. Nadat het startschot was gegeven werd er hard gekoerst en na 7 ronden ontstond er een kopgroep van 4 renners met daarbij Leen Blom, deze kopgroep hield geen stand en werd na 8 ronden ingelopen. Even over de helft van de koers sprong Piet Gruteke weg en nam een ruime voorsprong, enkele ronden later vormde zich een groep van 4 renners met daarbij wederom Leen Blom. Deze renners werden niet meer achterhaald. De wedstrijd werd gewonnen door Piet Gruteke uit Rotterdam, 2e werd Harry Kellenaers uit Venraij en Leen Blom maakte het podium compleet door als 3e te finishen. Guus Zantingh eindigde als 8e.

Grote prijs Balk

John Tromp is na een langdurige blessure weer op de weg terug en vierde dat op 13 augustus 2017 met een derde plaats in de grote prijs Balk op Sloten bij de categorie 60+. Ben de Bruin werd vierde en mocht ook nog een premie mee naar huis nemen. Datzelfde gold voor Marcel Versteeg bij de categorie 50+. Marcel finishte in het peloton.

Nootdorp

Lorena liet zich op donderdag 10 augustus goed zien in Nootdorp. Met z'n vijven wisten ze een kopgroep te vormen en in de eindsprint pakte Lorena de zege!

Donderdag 10 augustus waren de wielrenners Leen Blom en Guus Zantingh naar Brakel afgereisd om daar te starten in de derde en laatste wedstrijd van een reeks van drie wedstrijden voor veteranen 68+. Tegen het einde van de wedstrijd wisten 6 renners te ontsnappen en bleven buiten schot van het … Lees meer »