001 -Brouwer Transport
Start werkzaamheden reconstructie Componistenwijk in Aalsmeer

Start werkzaamheden reconstructie Componistenwijk in Aalsmeer


Geplaatst op: 16 augustus 2017

De buitenruimte van de Componistenwijk wordt gereconstrueerd. De reconstructie start vanaf maandag 28 augustus a.s. In de week ervoor worden voorbereidingen getroffen waarbij de aannemer op de locatie van het parkeerterrein Haydnstraat nabij Beethovenlaan een stalling voor materiaal en materieel gereed maakt.

De straten in de wijk worden vernieuwd en anders ingericht, meer passend bij het geldende 30-km snelheidsregime. In de Haydnstraat, Hellendaalstraat (deel Haydnstraat-Sweelinckstraat) en de Sweelinckstraat wordt het asfalt van de rijbaan vervangen door klinkerbestrating. Door de hele wijk worden naast de rijbaan parkeervoorzieningen gemaakt waarmee parkeren op de rijbaan wordt opgeheven. Ter vergroting van de waterafvoer wordt in de Haydnstraat en in De Muzen een regenwaterriool aangelegd. De groenvoorziening in de wijk wordt opgeknapt. Hierbij zullen bomen worden verwijderd en nieuwe geplant. Heestervakken en gazons worden verbeterd (grondbewerking en aanleg drainage). De beide speelplekken in de wijk worden vernieuwd. 

Allereerst wordt in De Muzen de nieuwe regenriolering aangebracht en zal hier de rijweg worden herbestraat. Vervolgens worden in de loop van 2017 de Haydnstraat (deel Beethovenlaan-De Muzen) en de speelplek Scarlattilaantje aangepakt. In 2018 komen respectievelijk Haydnstraat (deel Mozartlaan-De Muzen), Hellendaalstraat, Händelstraat, toegang garages Mozartlaan en de speelplek Monteverdilaantje aan de beurt. De Sweelinckstraat (deel Hellendaalstraat-Glückstraat) staat voor medio 2018 als laatste gepland. 

Van de werkzaamheden kan hinder worden ondervonden. Gedurende de werkzaamheden worden delen van de straten in de wijk gefaseerd afgesloten. Afhankelijk van de situatie zijn woningen/percelen/garageboxen per auto mogelijk niet altijd bereikbaar. Dat houdt in dat auto’s tijdelijk elders geparkeerd zullen moeten worden. De woningen blijven altijd per voet bereikbaar in het afgesloten gedeelte door tijdelijk een voorziening neer te leggen. Het aannemingsbedrijf dat de werkzaamheden uitvoert, J. van Ingen b.v. uit Aalsmeer, zorgt dan voor toegankelijkheid met loopplanken etc.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Start werkzaamheden reconstructie Componistenwijk in Aalsmeer

De buitenruimte van de Componistenwijk wordt gereconstrueerd. De reconstructie start vanaf maandag 28 augustus a.s. In de week ervoor worden voorbereidingen getroffen waarbij de aannemer op de locatie van het parkeerterrein Haydnstraat nabij Beethovenlaan een stalling voor materiaal en materieel gereed maakt. De straten in de wijk worden vernieuwd en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: