HVM presteert ook in de zaal

Geplaatst op: 6 februari 2012

Zondag speelde HVM een ronde van de zaalhockeycompetitie, in sporthal De Phoenix in Mijdrecht. Tegenstanders waren Haarlem en Heerhugowaard. Tegen Haarlem werd het een zwaarbevochten 5-5 gelijkspel. Later op de middag kregen de Mijdrechters veel ruimte van Heerhugowaard: bij de rust leidde HVM al met 6-1, door doelpunten van Casper Slot, Tom Günther en Thom Fokker. Diens tweede doelpunt was een fraaie tip-in van een bal, die in één keer vanuit de verdediging in de cirkel werd gespeeld door Erik Jan van Tol. Keeper Rick Fokker stopte een strafbal.

Niet alle veldspelers van HVM doen mee aan de zaalhockeycompetitie, omdat in de zaal niet elf spelers in het veld staan, maar zes, er is geen plaats voor de hele veldselectie. Ook zijn de spelregels anders, zo zijn stick en bal lichter, mag je de bal alleen pushen, niet slaan, en de bal via de zijbalken van het veld spelen. In deze wedstrijd wisten de Mijdrechters goed raad met het snelle spel. Met spectaculaire acties liep HVM in de tweede helft via 8-2 uit naar een eindstand van 11-3. Maarten Post en Tim Mantel hielden het middenveld in Mijdrechtse handen, waardoor aanvallen van de tegenstander vaak niet gevaarlijk konden worden. In de tweede helft scoorden Arjan Blommaert, Jacob Veerhuis en ook weer Tom Günther.
De tribune in de Phoenix was goed gevuld.

Zondag speelde HVM een ronde van de zaalhockeycompetitie, in sporthal De Phoenix in Mijdrecht. Tegenstanders waren Haarlem en Heerhugowaard. Tegen Haarlem werd het een zwaarbevochten 5-5 gelijkspel. Later op de middag kregen de Mijdrechters veel ruimte van Heerhugowaard: bij de rust leidde HVM al met 6-1, door doelpunten van Casper … Lees meer »