001 - Escaperoom aglemeen

Geslaagde Kinder Bijbel Week in Baambrugge


Geplaatst op: 21 augustus 2017

In dorpshuis De Vijf Bogen werd ook dit jaar in de laatste vakantieweek van Baambrugge de KinderBijbelWeek gehouden. Vijf ochtenden om 09:00 uur verzamelden zich in een grote kring de vrijwilligers en openden zij om 09:30 de deuren. Om binnen te komen werden al hindernissen genomen.

De eerste twee dagen gingen al ruim 40 kinderen met kompas en routekaart aan de slag. Daarover hoorden zij eerst het Verhaal en zagen zij een tweetal jongedames over het toneel gaan. Dezen werd hun tocht moeilijk gemaakt door een jongeman, die hen een schat dacht af te pakken. Dat het andersom afliep, bleek wel de laatste keer. Op zondag geen gewone schat maar verkwikkend water en zoveel eten voor alle drie, dat de hele zaal aanwezigen ervan meedeelde. 

Natuurlijk was er op woensdag een groot spel, een heuse survivaltocht door heel het dorp. In groepjes werden hindernisbanen, vlammen uitpuiten, behendigheidsacties uitgevoerd met ditmaal de versnaperingen onderweg. Ja buiten, want het weer zat mee en de zon scheen volop.

Niet alleen de groepen 3 tot en met 8 vermaakten zich, want op 2 avonden die week kwamen de tieners bijeen. Dikke pret op de 4 waterglijbanen op maandagavond, windstilte en zon. Donderdagavond bijeen op de boerderij voor spel en groot kampvuur. En dan ook de volgende dag de meesten als vrijwilliger weer paraat op toneel, aan de techniek, met knutselen of een instrument bespelend.

Vrijdag was weer een bijzondere ochtend, want dankzij de inzameling in de kerken van Baambrugge kon de theatergroep SALT komen. Zij gaven een voorstelling met hetzelfde thema: (T)op survival. Actief werden de kinderen erbij betrokken en slaagden allen erin om te ‘survivallen’.

Dat het een TOPweek is geworden met gezellige ontmoetingen van kinderen en ook van ouders na al die weken vakantie, danken we aan de spontane opkomst en vooral ook aan de inzet van hoofdcommissie en vrijwilligers.

Dat de KinderBijbelWeek nog vele jaren mag surviven/overleven!

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geslaagde Kinder Bijbel Week in Baambrugge

In dorpshuis De Vijf Bogen werd ook dit jaar in de laatste vakantieweek van Baambrugge de KinderBijbelWeek gehouden. Vijf ochtenden om 09:00 uur verzamelden zich in een grote kring de vrijwilligers en openden zij om 09:30 de deuren. Om binnen te komen werden al hindernissen genomen. De eerste twee dagen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: