001 -Brouwer Transport

Landschapsonderhoud door vrijwilligers van NGK


Geplaatst op: 6 februari 2012

Een keer per maand organiseert de Natuurgroep Kockengen, op zaterdag, een werkdag waar leden van de groep en belangstellenden allerlei noodzakelijk onderhoudswerk verrichten in het prachtige landschap rond de kern Kockengen. In deze wintermaanden zijn het vooral stukken van het rietland, aan weerszijden van het dorp, die onderhanden genomen worden. Soms wordt er een watergang vrijgemaakt van teveel begroeiing, een andere keer worden er wilgen geknot en van tijd tot tijd wordt riet dat te oud geworden is gemaaid en verbrand. Voor jong en oud is er van alles te doen. Kernleden met kennis van zaken werken met de motorzaag of het maaimachien, anderen doen het echte handwerk met de spanzaag en de jongsten slepen de gesnoeide takken naar het vuur. Ook doen er altijd wel een paar jongeren mee die vanuit hun opleiding stagewerk moeten doen. En zo is het niet alleen gezellig en zinvol onderhoudswerk maar is er ook sprake van echte natuureducatie.
Afgelopen zaterdag was het helemaal feest in het prachtig berijpte rietland ten zuiden van het dorp. Terwijl vogelaars een paar honderd meter verder urenlang tuurden naar een paar prachtige ransuilen, die zich niets aantrokken van het lawaai van de motorzaag, werkten ruim twintig vrijwilligers zich warm met knotten. En wie toch nog last van kouwe tenen kreeg kon de voeten warmen bij een knetterend vuur waarmee oud en jong hout werd verbrand. Met als extra beloning: de zon die als een prachtige rode bol door de spectaculaire rookwolk scheen.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Landschapsonderhoud door vrijwilligers van NGK

Een keer per maand organiseert de Natuurgroep Kockengen, op zaterdag, een werkdag waar leden van de groep en belangstellenden allerlei noodzakelijk onderhoudswerk verrichten in het prachtige landschap rond de kern Kockengen. In deze wintermaanden zijn het vooral stukken van het rietland, aan weerszijden van het dorp, die onderhanden genomen worden. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: