Wederom succesvolle Dorpsloop Wilnis

Wederom succesvolle Dorpsloop Wilnis


Geplaatst op: 22 augustus 2017

Donderdagavond 17 augustus klonk er driemaal een startschot op het feestterrein van Wilnis. De vierde dorpsloop van Wilnis, georganiseerd door atletiekvereniging de Veenlopers, ging met een kinderloop, een 5 km en een 10 km van start.

Dat dit sportieve onderdeel van het Wilnis festival in populariteit toeneemt, is te zien aan het groeiend aantal deelnemers. Uit maar liefst 42 plaatsen, van Rotterdam tot Almere en van Amersfoort tot Oegstgeest hadden 200 lopers zich aangemeld.
Allereerst konden de kinderen om 18:15 laten zien hoe snel zij het zware parcours van 1200 meter konden afleggen. Dit jaar ging Maxwel Bayer uit Huizen met de eer strijken door als eerste in 4:27 over de finish te komen. Op de voet gevolgd door Stan uit Mijdrecht in 4:41 en als derde kwam Mylan Peek uit Wilnis over de streep in 5:05.

Om 18:45 ging de 5 kilometer van start, na de lastige klim over het viaduct volgde de Ringdijk en vervolgens gingen de lopers op weg naar de Ir. Enschedeweg om via de Dorpsstraat het keerpunt op de Wilnisse Zuwe te bereiken. Vanaf hier werd dezelfde route terug naar de finish gevolgd. Dit jaar ging de eerste prijs bij de dames naar Ann Schoot Uiterkamp uit Utrecht, in een prachtige tijd van 20:13. Op ruim een minuut kwam Cris Nagtegaal uit Wilnis als tweede over de streep in 21:44. Als derde finishte de altijd goed lopende Lydia Korrel uit Ouderkerk a/d Amstel in 22:01.
Bij de heren ging de eerste plaats naar de zeer snelle Jop Teepen eveneens uit Utrecht in een tijd van 16:58 (gemiddeld 17.6 km/uur!), de tweede plaats was voor Norbert Vos uit Badhoevedorp in een knappe 17:15 en de 17:51 van Lukasz Rozansky uit Alpen aan de Rijn was goed voor de derde plaats.

Het startschot voor de 10 km klonk om 19:30. Zij volgden het parcours van de 5 km met een uitbreiding naar de Bovendijk om iets voor het golfterrein het keerpunt te bereiken. Dankzij de doorbrekende zon en de fantastische omstandigheden kwam  de eerste dame, Alieke Hoogenboom uit Roelofsarendsveen, reeds na 40:53 alweer over de finish. De plekken 2 en 3 waren voor de Sylvia van ’t Schip uit Amsterdam en voor onze eigen Kelly Kentrop uit Wilnis in achtereenvolgens 45:19 en 47:36.
Bij de heren was de snelste tijd voor de uit Gouda afkomstige Frank Schotman in 34:46, de tweede stek ging naar Joey Hendriks uit Hoofddorp in 34:56 en als laatste mocht Ruud Hadders uit Amsterdam in 35:27 het podium beklimmen.

De extra prijzen voor de snelste deelnemers uit Wilnis gingen dit jaar bij de dames naar Cris Nagtegaal (5 km, 21:44) en naar Lia Rademakers (10 km, 52:38). Bij de heren was deze eer op de 5 km voor Nijls de Haan in 20:39 en op de 10 km voor Sebastiaan Lem in 45:11

Na afloop werden alle deelnemers getrakteerd op een zeer verdiend en overheerlijk bolletje schep ijs. Nagenietend op het gezellige feestterrein werden de prestaties uitvoering geanalyseerd en besproken en de plannen voor de volgende uitdaging gesmeed.

Smaakt deelname aan dit evenement naar meer of bent U na het zien hiervan enthousiast geworden over de mooie kanten van de loopsport, meldt U dan aan voor de clinic voor de komend Zilveren Turfloop! Deze clinic start eind augustus en geeft een perfecte voorbereiding om het lopen op te pakken of verder uit te breiden met als einddoel deelname aan de Zilveren Turfloop op zondag 5 november. Voor informatie zie de website van de Veenlopers www.veenlopers.nl

 


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wederom succesvolle Dorpsloop Wilnis

Donderdagavond 17 augustus klonk er driemaal een startschot op het feestterrein van Wilnis. De vierde dorpsloop van Wilnis, georganiseerd door atletiekvereniging de Veenlopers, ging met een kinderloop, een 5 km en een 10 km van start. Dat dit sportieve onderdeel van het Wilnis festival in populariteit toeneemt, is te zien … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: