02 - Senior  sportief actief 2e week

Zilveren medaille voor Veenland turnster Kimberly


Geplaatst op: 6 februari 2012

Op zaterdag reden we in de mist en met een buitentemperatuur van -15 richting Woerden voor de eerste wedstrijd voorgeschreven oefenstof . Helaas was in het in de zaal net zo koud als buiten. Voor Veenland turnde Annique Herngreen, Isa Groenendaal, Femke vd Molen en Madelon Rispens hun wedstrijd. Voor Femke en Madelon de eerste keer en ze deden dit naar behoren. Hier en daar nog wat onzeker en er werd soms een onderdeeltje vergeten maar al met al waren we zeer tevreden. Madelon werd 12de en Femke werd 17de. In de andere baan waren er ook slordigheden ook werd er plots besloten om een andere opsprong op de balk te turnen wat puntjes gekost heeft. Annique draaide wel een hele mooie burg oefening. Ze werd daarop tweede. Uiteindelijk behaalde ze een mooie 6de plaats en Isa werd 14de .

Gelukkig werd het warmer in de zaal en konden op tijd beginnen met de tweede ronde. Dit werd een hele kleine ronde met heel weinig deelnemers door de vele afzeggingen. Julie Postma turnde namens Veenland. Julie turnde een solide wedstrijd. Op balk werd helaas niet alles geteld en op de brug ging het ophurken niet maar verder prima oefeningen wat resulteerde in een verdienstelijke 5de plaats.

Op naar de derde ronde. Iedereen liep met rode wangen want de temperatuur in de zaal was gestegen naar tropische waarde. Nu mochten Kelly Klinkhamer, Kimberly Bouman en Muriel Coppens turnen. Voor Kelly en Muriel verliep de start op het toestel balk helaas niet zo lekker. Gelukkig verliepen vloer en brug een stuk beter. Muriel werd derde op vloer. Kimberly turnde ondanks de zenuwen en een grote denkpauze op de vloer een prima wedstrijd. Op de brug was ze verre weg de beste en ze behaalde dan ook een uitstekende zilveren medaille. Muriel werd netjes 14de en er zit verbetering in als ze de sprongen op de balk de volgende keer wel turnt en niet vergeet.

Als laatst was Eva Turk aan de beurt. In een hele grote categorie verdeeld over twee ronde turnde Eva een prima wedstrijd. Eva maakte op de vloer een foutje door de spreidsprong te vergeten en dat was jammer want de rest van de vloeroefening zag er prachtig uit en ook de balk oefening en haar sprong waren netjes. Helaas ging de brug iets minder netjes. Er werd een tussenstand bekend gemaakt en daar bleek dat Eva niet bij de eerste drie stond dus konden we dit keer vroeg naar huis. Eva behaalde een keurige 11de plaats.

Het was een fijne wedstrijd en we gaan met goede moed door trainen voor de tweede voorronde.

 

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zilveren medaille voor Veenland turnster Kimberly

Op zaterdag reden we in de mist en met een buitentemperatuur van -15 richting Woerden voor de eerste wedstrijd voorgeschreven oefenstof . Helaas was in het in de zaal net zo koud als buiten. Voor Veenland turnde Annique Herngreen, Isa Groenendaal, Femke vd Molen en Madelon Rispens hun wedstrijd. Voor … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: