001 - Homan Zonnepanelen
Paans Koek steunt Stichting Samen Sterk voor Kinderen

Paans Koek steunt Stichting Samen Sterk voor Kinderen


Geplaatst op: 28 augustus 2017

Afgelopen week ontvingen bestuursleden Danielle Franken (penningmeester) en Mirelle Valentijn (secretaris) van Stichting Samen Sterk voor Kinderen de jaarrekening van de stichting uit handen van Peter Koek. Naast de jaarrekening verblijdde Paans Koek de dames met positief nieuws. Paans Koek heeft besloten, om de stichting ook de komende jaren op deze manier te steunen. Paans Koek is een lokaal kantoor, dat bewust de keuze maakt voor maatschappelijk ondernemen. Zij ondersteunen een aantal lokale organisaties door middel van sponsering of het verlenen van diensten. Stichting Samen Sterk voor Kinderen is er daar nu één van. Peter Koek voelt zich betrokken bij de stichting, omdat zijn dochter heeft deelgenomen aan activiteiten die de stichting biedt. Hij staat achter het doel van de stichting kinderen actief te ondersteunen bij het ontwikkelen van zelfvertrouwen, sociale vaardigheid en weerbaarheid. “Het geeft bijzonder veel voldoening dat wij door het verlenen van onze dienst, het opmaken van de jaarrekening, zorgen dat er een groter percentage van de gelden van de stichting direct terecht komt bij de doelgroep, kinderen in de basisschoolleeftijd van 4 tot 12 jaar.” De stichting is heel dankbaar met de toezegging ook de komende jaren op de steun van Paans Koek te kunnen rekenen. “Wij willen niet volledig afhankelijk zijn van steun vanuit de gemeente. Door de steun die we krijgen vanuit het bedrijfsleven, kunnen stichtingen als de onze bestaan” verteld Mirelle Valentijn.

Er stond natuurlijk een klein gebaar van dank tegenover. Het team van Paans Koek ontving een grote doos Merci voor bij de thee & koffie.

Afgelopen schooljaar draaide de pilot ‘groepstrainingen’ van gemeente De Ronde Venen die deel uit maakt van de lokale Educatieve Agenda (LEA). Na een positieve evaluatie en succesvolle resultaten worden vanaf dit schooljaar de trainingen structureel aangeboden door SSvK, Kwadraad en Weerkrachtig Trainingen. Kijk voor meer informatie op www.cjgderondevenen.nl/weerbaarheidstrainingen of ssvk.nl In september staat het aanbod online.

 

Het eerste contact tussen Paans Koek en Stichting Samen Sterk voor Kinderen werd gelegd door De Ronde Veense Uitdaging. De Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. Zij bemiddelen in vraag en aanbod van Materialen (meubels, spullen), Menskracht (kennis, extra handen, creativiteit) en Middelen (geld). Zij stimuleren bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen. Met het realiseren van matches slaat De Rondeveense Uitdaging bruggen tussen het maatschappelijk veld en het bedrijfsleven.

De formule is simpel, maar sterk. Verzoeken van maatschappelijke organisaties komen binnen bij het team van De Rondeveense Uitdaging. Al deze aanvragen worden voorgelegd tijdens de bijeenkomst van de Matchgroep. Als de aanvraag wordt geaccepteerd, wordt gekeken aan welk bedrijf het verzoek wordt gedaan om mee te werken aan het project.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Paans Koek steunt Stichting Samen Sterk voor Kinderen

Afgelopen week ontvingen bestuursleden Danielle Franken (penningmeester) en Mirelle Valentijn (secretaris) van Stichting Samen Sterk voor Kinderen de jaarrekening van de stichting uit handen van Peter Koek. Naast de jaarrekening verblijdde Paans Koek de dames met positief nieuws. Paans Koek heeft besloten, om de stichting ook de komende jaren op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: