001 - Homan Zonnepanelen
New MusicKidz on the blok

New MusicKidz on the blok


Geplaatst op: 29 augustus 2017

Op 25 augustus 2017 was het zover. De eerste van 20 gratis MusicKidz-lessen in VIOS clubgebouw De Notenkraker aan de Windmolen in Mijdrecht. 17 kinderen hadden zich ingeschreven en 15 daarvan waren deze eerste les aanwezig. Een gezellige drukte van belang.

Al voor zevenen meldden de eerste kinderen zich met hun ouder(s) in het clubgebouw. En terwijl de kinderen in de zaal alvast kennis met elkaar maakten, vulden de ouders wat papieren in. Want ook al is het gratis, aan enige administratie ontkom je niet. Na dit noodzakelijke kwaad begon dan de eerste van de 20 lessen.

Juffen Marinda en Esther stelden eerst zichzelf voor en vertelden, net als op school, wat huisregeltjes. Daarna vertelden de kinderen om beurten hun naam, leeftijd, van welke school ze zijn en in welke groep ze zitten. Veel kinderen van De Fontein, maar ook van de Montessori en de Julianaschool. In deze eerste les vertelden de kinderen wat ze zoal van VIOS wisten, vertelden de juffen wat VIOS verder zoal doet, lieten ze een uniform zien en konden de kinderen ook wat filmpjes van de Show- & Marchinband bekijken. Daarna was het tijd om de blokfluiten in ontvangst te nemen en kennis te maken met de notenbalk en de eerste noten.  Het was direct al een dolle boel. Leuk om te zien hoe snel de kinderen dingen oppikken en ze zich, aanvankelijk wat gespannen, toch al gauw thuis voelden. En opeens was het zomaar acht uur, zat de eerste les erop en gingen de kinderen met de inmiddels weer teruggekeerde ouder(s) naar huis. Was het maar vast weer alweer vrijdag…

Voor wat foto’s en een kleine beeldcompilatie kijk je natuurlijk weer even op de website www.vios-mijdrecht.nl. Wordt vervolgd.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

New MusicKidz on the blok

Op 25 augustus 2017 was het zover. De eerste van 20 gratis MusicKidz-lessen in VIOS clubgebouw De Notenkraker aan de Windmolen in Mijdrecht. 17 kinderen hadden zich ingeschreven en 15 daarvan waren deze eerste les aanwezig. Een gezellige drukte van belang. Al voor zevenen meldden de eerste kinderen zich met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: