Atlantis 4 pakt een punt in Enkhuizen

Geplaatst op: 6 februari 2012

Zaterdag 4 februari ging het vierde team van korfbalvereniging Atlantis op bezoek bij DTS in Enkhuizen. Na een doelpuntrijke wedstrijd werden uiteindelijk de punten gedeeld met de tegenstander, het derde team van DTS. Zonder vaste krachten Kris (geblesseerd) en Karin (afwezig) begon het door Florist gesponsorde vierde aan de reis naar Enkhuizen. Gelukkig was Niels Reurings uit het derde bereid gevonden om het team voor de gelegenheid te komen versterken.

Het eerste verdedigingsvak van Atlantis, bestaande uit Saskia Kraan, Gita Geusebroek, Carel Beijeman en Maarten van Diemen moest meteen vol aan de bak. DTS kwam fel uit de startblokken en dit resulteerde dan ook vrijwel direct in de 1-0 via een schot. Gelukkig had het eerste aanvalsvak met aanvoerster Nathalie Valentijn, Christa Zeldenthuis, Alexander Beeloo en Marcel de Jong hier meteen een antwoord op. Uit een korte kans wist Nathalie de 1-1 te scoren. Door doelpunten van Maarten, Gita, Nathalie, Christa en Alexander wist de Florist equipe in de eerste helft uit te lopen naar een 5-8 voorsprong. DTS herpakte zich echter en zelfs zo goed dat het uiteindelijk DTS was die met een voorsprong de rust inging: 9-8.

Binnen het team overheerste het gevoel dat men niet met lege handen naar huis hoefde te gaan. Saskia werd vervangen door Nicole Both en met frisse moed werd er aan de tweede helft begonnen. Het begin van de tweede helft was het DTS wat de overhand had. De ploeg uit Enkhuizen wist het Florist team te overrompelen en kon uitlopen naar een 14-10 voorsprong. Hierna nam Atlantis 4 het heft echter weer in eigen handen. Alexander scoorde van afstand de 11-14. Hierna werd hij moegestreden vervangen door Niels Reurings. Deze frisse wind had direct effect en ook Niels wist te scoren met een schot: 14-12. Vervolgens wist Carel koelbloedig een strafworp te verzilveren: 14-13. Gita liet vervolgens nogmaals haar dame alle hoeken van het vak zien en legde deze volledig in de luren met een schitterende doorloopbal als bekroning: 14-14. Een dik verdiend gelijkspel ging mee terug naar Mijdrecht!

De doelpunten deze wedstrijd kwamen van: Alexander en Gita ieder 3, Christa, Maarten en Nathalie allen 2, Carel en Niels ieder 1.

Zaterdag 4 februari ging het vierde team van korfbalvereniging Atlantis op bezoek bij DTS in Enkhuizen. Na een doelpuntrijke wedstrijd werden uiteindelijk de punten gedeeld met de tegenstander, het derde team van DTS. Zonder vaste krachten Kris (geblesseerd) en Karin (afwezig) begon het door Florist gesponsorde vierde aan de reis … Lees meer »