001 - Escaperoom aglemeen
Nieuw radioseizoen Radio Aalsmeer start met feestweek

Nieuw radioseizoen Radio Aalsmeer start met feestweek


Geplaatst op: 29 augustus 2017

Inmiddels is iedereen zo’n beetje teruggekeerd van vakantie. Allemaal mooi op tijd voor de drukke septembermaand. Traditioneel start dan het nieuwe seizoen en worden er enkele wijzigingen in de programmering toegepast. Een andere traditie is de Aalsmeerse feestweek met vele bijzondere evenementen in Aalsmeer. Uiteraard is Radio Aalsmeer daar zoveel mogelijk live bij. Zo kunt u ons tegenkomen op de braderie aanstaande zaterdag en zenden we de tentdienst (de aftrap van de feestweek) rechtstreeks uit. Kunt u er zelf niet bij zijn? Stem dan af op Radio Aalsmeer!

Start nieuw radioseizoen

Op 1 september begint het nieuwe radioseizoen. Na de zomervakantie hebben de ruim 80 medewerkers van Radio Aalsmeer weer extra zin om hun uitzendingen te verzorgen. In de programmering wordt een aantal wijzigingen doorgevoerd, waarvan de eerste komend weekend ingaan. 

Radio Revue 2 uur

Het programma Radio Revue op zondagmiddag krijgt er een uur bij en duurt voortaan van 17.00 - 19.00 uur. Tijdens Radio Revue worden vele aspecten van de popmuziek belicht in diverse wekelijks terugkerende items. Zo dagen de presentatoren elkaar uit om elke week een duik in de muziek-/entertainment geschiedenis te nemen en hierbij passende muziek uit te zoeken. Verder staat elke zondag de Radio Revue Popquiz klaar, een interactieve quiz over de muziekgeschiedenis van de datum van uitzending waaraan de luisteraar vanuit huis deel kan nemen. 

Nerdalert en Marjolijstje uur eerder

Voortaan kan al om 19.00 uur worden afgestemd op Nerdalert, het interactieve muziekprogramma met een maatschappijkritisch randje. Marcel en Marjolein gaan graag in op de nerd-cultuur: Star Wars, Doctor Who, fantasy festivals, superhelden, Lego, nieuwe films en bijzondere muziek. Aansluitend is het om 22.00 uur tijd voor Marjolijstje, een lijst alternatieve muziek volgens een wisselend thema, dat vaak voorkomt uit de actualiteit. Omdat de muziek in dit thema moet passen, levert dat vaak 'niet normale' uitkomsten op: bijzondere, zeldzame muziek, platen die nu niet meer gedraaid worden en veel alternatieve muziek, zoals alternative rock, folk rock, new wave, symphonische metal en steampunk.

Collectable op zondagavond

Cock Bareuh draait voortaan op zondag tussen 23.00 en middernacht de meest uiteenlopende juweeltjes uit de muziekgeschiedenis. Vanaf de jaren 60 tot heden, met ook vele onbekende nummers van bekende artiesten.  

Kijk op radioaalsmeer.nl voor de actuele programmagids, ook om alle uitzendingen te beluisteren wanneer het u uitkomt.  

Live vanaf braderie 

Komende zaterdag zendt Radio Aalsmeer live uit vanaf het Molenplein tijdens de braderie in Aalsmeer centrum. Om 10 uur zijn de programma’s Sem op Zaterdag, Hartelijk Zaterdag en Weekend Magazine vanaf de braderie te horen. Kom gerust langs om de programmamakers te ontmoeten, of een plaatje aan te vragen. 

Tentdienst live op radio

Ook de jaarlijkse tentdienst vanuit de feesttent wordt live op Radio Aalsmeer uitgezonden. De kerkelijke redactie verzorgt zondag 3 september tussen 10.00 en 12.00 uur een speciale live uitzending.

Nieuw seizoen ‘Door de Mangel’

Afgelopen weken heeft u kunnen luisteren naar herhalingen van eerdere uitzendingen. Zo kon u luisteren naar afleveringen met Mien Rekelhof, Frens van Dijk, Sabrina Hogerwerf, Richard Zethof, Karin Eveleens en Jop Kluis.
Ook in het nieuwe radioseizoen zullen weer vele nieuwe gasten iedere maandag tussen 19.00 en 20.00 uur hun ‘levensverhaal’ vertellen aan zus en broer Mylène en Elbert Huijts. Uiteraard technisch ondersteund door Edgar van Hazendonk. Wie de eerste gast wordt in het 5e seizoen, houden we nog even geheim. Houd www.radioaalsmeer.nl maar in de gaten, want daar wordt snel de nieuwe gast aangekondigd!

‘Echt Esther’ over Fairtrade Gemeente

Esther Sparnaaij ontvangt donerdag Betty Kooi in haar programma. Kooi zit in de werkgroep Fairtrade Gemeente voor Aalsmeer. Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan meer eerlijke handel. Maar hoe verdient een gemeente dit label en wat houdt het in praktische zin in?

GRLBND bij Meindert in ‘Aalsmeer By Night’

Donderdag is er weer een extra lange uitzending van 'Aalsmeer by Night' . Vanaf 20.00 uur openen Robert Arendse en Meindert van der Zwaard de marathonuitzending met een 'Feestweek Aalsmeer Special'. Hierin wordt aandacht besteed aan het programma en de artiesten die tussen 3 en 9 september optreden in de feesttent. Verder zijn vanaf 21.00 uur de meiden van GRLBND in de studio! Na hun succes in het TV-programma 'The Next Boy/Girlband' (SBS6) staan de meiden nu te popelen om Aalsmeer te laten zien en horen wat ze nog meer in hun mars hebben. Romy, Som, Rony en de Aalsmeerse Denise treden woensdagavond 6 september op in de feesttent en deze donderdag komen ze in 'Aalsmeer by Night' daar alles over vertellen. Bovendien komt hun nieuwe single 1 september uit en misschien horen we alvast een klein stukje daarvan in de show. De reguliere uitzending van 'Aalsmeer by Night' begint om 22.00 uur met daarin o.a. de Reclameplaat, de Nederlandse Top 10, Oud & Nieuw en de Verjaardagskalender.

‘Let’s Go’ en de SuperJuffen!

Volgende wek starten de scholen weer en daarom de Super Juf uitzending terug. Op 23 juni zat de studio bomvol met 2 klassen; één van OBS Samen en één van de Hoeksteen. Het waren de klassen van Juf Merel en Juf Jantine, want zij waren door hun klas opgegeven voor de titel Super Juf. Het was een superleuke en gezellige uitzending en daarom hoor je deze vrijdag gewoon nog een keer terug. Volgende week zijn Kim en Laurens er weer, live vanuit de studio!


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nieuw radioseizoen Radio Aalsmeer start met feestweek

Inmiddels is iedereen zo’n beetje teruggekeerd van vakantie. Allemaal mooi op tijd voor de drukke septembermaand. Traditioneel start dan het nieuwe seizoen en worden er enkele wijzigingen in de programmering toegepast. Een andere traditie is de Aalsmeerse feestweek met vele bijzondere evenementen in Aalsmeer. Uiteraard is Radio Aalsmeer daar zoveel … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: