001 - Homan Zonnepanelen
Veel te zien en beleven in De Ronde Venen tijdens de Open Monumentendagen

Veel te zien en beleven in De Ronde Venen tijdens de Open Monumentendagen


Geplaatst op: 30 augustus 2017

Op zaterdag 9 en zondag 10 september vinden de landelijke Open Monumentendagen plaats. Ook De Ronde Venen biedt een uitgebreid programma. Bijzonder dit jaar is de Floral Art Route. Deze leidt langs vier forten en twee batterijen waar grote, eigenzinnige bloem- en plantkunstwerken te bezichtigen zijn. 

Gedurende het weekend van 9 en 10 september is er een ruim aanbod van activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud. Bezoekers krijgen ruimschoots de gelegenheid om het lokale erfgoed (beter) te leren kennen. Er zijn tal van rondleidingen, muzikale voorstellingen, exposities en presentaties in kerken, in en rond de forten en andere monumenten in de gemeente, zoals het gemaal in Vinkeveen en de Veenmolen in Wilnis. Verder is er dit jaar de Floral Art Route; een wandel- of fietsroute langs forten en batterijen van de Stelling van Amsterdam die zijn opgeluisterd met bijzondere plant- en bloemstukken van de hand van zogenoemde ‘Floral Art kunstenaars’. 

Burgemeester Maarten Divendal opent de Open Monumentendag in De Ronde Venen op zaterdag 9 september om 11.00 uur op Fort Abcoude. Floral Art kunstenaar Pim van den Akker laat vervolgens op een speelse manier de schoonheid van de hortensia zien door met deze bloem een monumentaal bloemenkunstwerk te creëren. Ook bij andere forten staan de Floral Arts centraal. Bij de forten bij Nigtevecht, in de Botshol en aan de Winkel zijn de kunstwerken te zien, evenals bij de batterijen aan ‘t Gein en de Liniedijk. Bij Fort bij Nigtevecht vinden bovendien workshops plaats.

’s Middags start bij Fort Abcoude een parade van feestelijk versierde fietsen. Wethouder David Moolenburgh geeft hiervoor om 13.00 uur.het startsein. De mooiste fiets wint een prijs.

Op www.openmonumentendag.nl vindt u meer informatie Het volledige programma staat op www.derondevenen.nl > Laatste nieuws en op https://www.facebook.com/floralartroute/

Folders met de Floral Art Route liggen op het gemeentehuis, in de bibliotheken, Cultuurhuis Abcoude en in Fort Abcoude (tevens startpunt van de routes). De wandelroute is 9 kilometer, de fietsroute 14 of 30 kilometer.

Deelnemers aan de Open Monumentendagen zijn op 9 en 10 september herkenbaar aan de speciale Open Monumentendag-vlag.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veel te zien en beleven in De Ronde Venen tijdens de Open Monumentendagen

Op zaterdag 9 en zondag 10 september vinden de landelijke Open Monumentendagen plaats. Ook De Ronde Venen biedt een uitgebreid programma. Bijzonder dit jaar is de Floral Art Route. Deze leidt langs vier forten en twee batterijen waar grote, eigenzinnige bloem- en plantkunstwerken te bezichtigen zijn.  Gedurende het weekend van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: