02 - Senior  sportief actief 2e week

Taalhuis organiseert ‘Groot Uithoorns Dictee’


Geplaatst op: 30 augustus 2017

Doe mee op zes september 2017! De week van de Alfabetisering inspireerde het Taalhuis Uithoorn tot de organisatie van ‘Het Groot Uithoorns A2 Dictee’. A2 staat voor het niveau van spreken, luisteren, lezen en schrijven dat nodig is om goed te kunnen meedoen in onze samenleving.

Iedereen is van harte welkom om hun taalkennis te testen op woensdag zes september vanaf 18.30 uur in het gemeentehuis aan de laan van Meerwijk 1. Om 21.00 uur staat de uitreiking van de prijzen(aangeboden door Readshop Express Uithoorn) op de agenda. Graag wel even aanmelden via taalhuisuithoorn@stdb.nl

Ria Zijlstra, wethouder onderwijs doet ook mee aan het dictee. Hieronder legt ze uit waarom:

3.000 laaggeletterden

“In Nederland hebben meer dan 2,5 miljoen mensen moeite met lezen, schrijven, rekenen en gebruik van de computer, 3.000 daarvan wonen in Uithoorn. In de praktijk betekent dit dat mensen brieven van bijvoorbeeld de overheid of van de belastingdienst niet begrijpen of zelfs niet openen. Of ze komen niet opdagen bij een afspraak in het ziekenhuis. Niet moeilijk om te bedenken dat dit tot problemen leidt. Met goede kennis van onze taal kunnen bijvoorbeeld meer mensen een baan vinden, maar ook gezonder leven. Meer dan genoeg reden om eens te kijken hoe het met mijn taalkennis staat maar vooral om een helpende hand te bieden. 

Taalhuis Uithoorn

Sinds 2016 heeft Uithoorn daarom een Taalhuis, een samenwerkingsverband van de gemeente, de bibliotheek Amstelland, Stichting Lezen & Schrijven en Tympaan De Baat. De medewerkers van het Taalhuis zorgen samen met vrijwilligers dat mensen die een taalvraag hebben, hulp krijgen. Op dit moment steunen 65 vrijwilligers ongeveer 110 taalvragers. Fantastisch dat we in Uithoorn zoveel vrijwilligers hebben. 

Taalheld nominatie*

Tot slot nog een leuk wapenfeit van het Taalhuis: de medewerkers van het Taalhuis zijn door Stichting Lezen & Schrijven voorgedragen als Taalheld in de categorie ‘Bruggenbouwer’. Op 5 september 2017 maakt de provincie bekend welke Taalheld doorgaat naar de landelijke verkiezingen. Maar ik ben nu al enorm trots op deze nominatie. Gefeliciteerd Taalhelden van Uithoorn!

Laatst bewerkt op: 30 augustus 2017 12:01

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Taalhuis organiseert ‘Groot Uithoorns Dictee’

Doe mee op zes september 2017! De week van de Alfabetisering inspireerde het Taalhuis Uithoorn tot de organisatie van ‘Het Groot Uithoorns A2 Dictee’. A2 staat voor het niveau van spreken, luisteren, lezen en schrijven dat nodig is om goed te kunnen meedoen in onze samenleving. Iedereen is van harte welkom … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: