001 - Escaperoom aglemeen

Atlantis A1 legt titelkandidaat Fortuna op pijnbank


Geplaatst op: 6 februari 2012

In competitieronde 11 heeft Atlantis A1 voor een daverende verrassing gezorgd door in Delft het gerenommeerde Fortuna met 14-15 te verslaan. Atlantis A1/Van Dam heeft hiermee een goede stap gezet om uit de degradatiezone te komen maar is nog steeds niet veilig. In deze eerste klasse landelijke A-jeugd strijden vier teams voor het kampioenschap (Excelsior, TOP, Fortuna en Avanti) en de andere vier tegen degradatie (ODO, Atlantis, DES en Valto). Het eerste onderlinge duel destijds in Mijdrecht eindigde in een 14-17 overwinning voor Fortuna. Atlantis wist dus dat het een zware kluif aan deze ploeg zou krijgen. Coaches Marijke Pauw en Arie Zaal hadden de opstelling aangepast, de twee gevaarlijkste spelers van Fortuna moesten aan banden worden gelegd. Dit was de opdracht aan Maarten Helsloot en Jeroen Korver met dien verstande dat het hele vak er alles aan deed om deze twee heren te ondersteunen. Fortuna begon voortvarend en de eerste aanval was doeltreffend maar Atlantis kwam langszij dankzij een benutte strafworp van Goof van Straaten. Andermaal kwam de thuisploeg op voorsprong maar ook deze hield niet lang stand. Een slimme bal van Ciska Taal bracht de ploegen weer naast elkaar. Er brak een fase aan waarin Atlantis heer en meester was over Fortuna. Middels vijf treffers op rij stond de Mijdrechtse ploeg op een verrassende 2-7 voorsprong (scores van Megan van Aken, Goof, Jeroen, Lars van Walraven en Sharon Moen). Fortuna stond er wat bedremmeld bij en kon geen openingen vinden mede dankzij het voortreffelijk verdedigen van Atlantis. Na de 3-7 liet Jeroen via een doorloopbal de 3-8 noteren en na de 4-8 scoorde Sharon middels een vrije bal 4-9. Tweemaal Fortuna en eenmaal Atlantis, Jeroen wist de hem toegekende vrije bal te benutten, waren de laatste wapenfeiten voor het rustsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter de Groot. Een meer dan terechte ruststand in het voordeel voor de ploeg uit Mijdrecht. Fortuna liet her en der steekjes vallen. Het leek alsof de Delftse ploeg niet gemotiveerd was of dat er sprake was van overschatting, maar feit was dat ze op dat moment niet beter konden. Dat was zeker de verdienste van Atlantis. Je kon er op rekenen dat de thuisploeg in de tweede helft uit een ander vaatje ging tappen wilde het mee blijven doen om het kampioenschap. Maar ook Atlantis moest het vertoonde spel in de eerste helft voortzetten in de tweede helft. Je kon zien dat Atlantis A1 volwassener is geworden. Het bouwde de voorsprong gestaag uit naar 6-13. Goof, Sharon en Sophia van der Horst namen deze doelpunten voor hun rekening.

Na de 7-13 en 7-14 (Maarten) krabbelde Fortuna iets terug naar 9-14. Gelukkig wist Ciska nummer 15 in het mandje te leggen. Met nog een kwartier te spelen leek er geen vuiltje aan de lucht maar de Atlantismachine ging haperen er kwamen geen doelpunten ondanks het veelvuldige en langdurige balbezit. Fortuna scoorde wel en kwam terug tot 13-15. De zenuwen gierden door de kelen. Atlantis probeerde tijd te rekken door wat wissels te plaatsen. Timo Jongerling verving Lars en Eva Haspels nam de plek in van Sharon. Fortuna profiteerde optimaal en kwam op 14-15. Nogmaals wissels aan Atlantiszijde. B-jeugdspelers Britt Vermolen en Lars Kuijlenburg mochten hun opwachting maken ten faveure van Maarten en Megan en ook al werd het de laatste minuut spannend de overwinning kwam niet in gevaar. Een zwaar bevochten maar terechte overwinning van Atlantis A1. Treffend waren de woorden van de aanvoerder van Fortuna na afloop van de wedstrijd: "Wij werden vandaag afgetroefd door een ontketend Atlantis en onze titelaspiraties kunnen we vergeten". De volgende wedstrijd is op 11 februari wanneer Atlantis A1 thuis speelt tegen Avanti, ook een ploeg die meedoet aan de top en die de blamage van hun thuisnederlaag zeer zeker willen wegpoetsen. Aanvang van die wedstrijd is 16.10 uur in sporthal De Phoenix.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Atlantis A1 legt titelkandidaat Fortuna op pijnbank

In competitieronde 11 heeft Atlantis A1 voor een daverende verrassing gezorgd door in Delft het gerenommeerde Fortuna met 14-15 te verslaan. Atlantis A1/Van Dam heeft hiermee een goede stap gezet om uit de degradatiezone te komen maar is nog steeds niet veilig. In deze eerste klasse landelijke A-jeugd strijden vier … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: