001 - Homan Zonnepanelen

Instituut Périne: 25 jaar later


Geplaatst op: 31 augustus 2017

Het is alweer 25 jaar geleden dat Perine begon als schoonheidsspecialist. Nu, 25 jaar later, blikt ze terug in haar maandelijkse Column in De Groene Venen.

In 1992 vol enthousiasme, passie en dromen begonnen, 25 jaar later nog net zo passievol, ambitieus en vol ideeën! Wat een prachtig vak heb ik toch! 

Het was 1986 toen ik begon met de opleiding schoonheidsverzorging, pedicure, manicure en het toenmalige middenstand. Een driejarige opleiding, waarvan de week werd ingedeeld met school- en stagedagen. Door in drie verschillende bedrijven stage te lopen en thuis veel ervaring op te doen met de behandeling van familie en vrienden, wist ik al snel: dit is wat ik wil. Beter gezegd, dit is wat ik minimaal wilde... Het contact met mensen, kijken hoe je het beste iemands huid kunt behandelen en natuurlijk het persoonlijk advies.

Nadat ik in 1989 mijn diploma haalde, kreeg ik mijn eerste baan in een salon in Amstelveen. Daar kreeg ik de vrijheid om, in een kapsalon, een schoonheidssalon op te starten. Een leuke tijd, maar helaas kreeg ik allergie van de producten en kon ik het werk niet meer voortzetten.

Na een switch van zes maanden kon ik mijn werk gelukkig weer oppakken, wat resulteerde in het opstarten van Schoonheidssalon Périne bij mijn ouders aan huis. Door mijn eigen ervaring met allergie keek ik zeer kritisch naar de diverse cosmeticamerken. Uiteindelijk had ik een match en kon ik langzaam mijn bedrijf met dit merk opstarten. Inmiddels zijn we 25 jaar verder en maakt deze cosmeticalijn nog steeds deel uit van mijn assortiment.

En verder… verder is er veel veranderd. Mijn drive om het beste voor de huid te willen, is er nog elke dag. En hoewel mijn visie op het vak nog steeds hetzelfde is, door een persoonlijke benadering kijken wat goed is voor de huid en daarbij rekening houden met de lifestyle, voeding en de juiste huidverzorging, is de schoonheidsbranche ontzettend gegroeid. Ging men toentertijd met name voor epileren en verven naar een salon, tegenwoordig is er veel meer mogelijk. Behandeltechnieken zijn veranderd, er is een veel strengere wetgeving gekomen op cosmetische ingrediënten en de werkzame stoffen worden telkens intensiever. 

In de afgelopen 25 jaar heb ik dan ook heel veel opleidingen, cursussen en seminars gevolgd en veel beurzen in binnen- en buitenland bezocht. Heerlijk vind ik het om op de hoogte te blijven van de nieuwste innovaties en kritisch te kijken naar de ontwikkelingen. Door steun van mijn ouders en later mijn gezin is de salon inmiddels gesetteld in een prachtig, modern pand en heb ik een team met heel fijne medewerkers en een samenwerking met andere professionals die iets voor de huid van onze cliënten kunnen betekenen.

Komende maand is het dan ook feest. 'Innovate & Celebrate 25!' hebben we het genoemd. Een week vol activiteiten, waarover u bij deze krant een folder vindt. Naast deze activiteiten hebben wij ook 100 speciale 'Doe Goed Goodie-bags' samengesteld. Door enthousiaste en gulle bijdrages van ondernemers in de regio en leveranciers is het een waardevolle Goodie-bag geworden die wij voor 25 euro verkopen. De volledige opbrengst van deze Goodie-bag komt ten gunste van de stichting STOPhersentumoren.nl. Op mijn website kunt u meer lezen over dit goede doel en waarom deze is gekozen. We hopen dan ook dat er veel interesse zal zijn voor deze bijzondere Doe Goed Goodie-bag en dat we eind september een waardevolle cheque aan deze stichting kunnen aanbieden.

Laatst bewerkt op: 31 augustus 2017 09:39

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Instituut Périne: 25 jaar later

Het is alweer 25 jaar geleden dat Perine begon als schoonheidsspecialist. Nu, 25 jaar later, blikt ze terug in haar maandelijkse Column in De Groene Venen. In 1992 vol enthousiasme, passie en dromen begonnen, 25 jaar later nog net zo passievol, ambitieus en vol ideeën! Wat een prachtig vak heb … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: