02 - Senior  sportief actief 2e week

Deelnemers Spel & Sport op wintersportreis


Geplaatst op: 5 februari 2012

Op zaterdagmorgen 21 januari om 06.00 uur stappen 42 deelnemers van Spel & Sport enhousiast in de bus naar Sargans in Zwitserland voor hun jaarlijkse wintersportreis. Onder hen wandelaars, langlaufers en skiërs. Na een voorspoedige reis arriveert het gezelschap om 20.30 uur in hotel Post, waar ze worden verwelkomd met een drankje van het huis. De meesten gaan daarna op tijd naar bed, want het was vroeg dag vandaag en er zijn nog 7 dagen te gaan.

Op zondag is het weer niet al te best, namelijk regen en een te hoge temperatuur. Na de langlaufuitrusting te hebben gepast, vertrekt het gezelschap om 11.00 uur naar de Flumserberg om te gaan wandelen en langlaufen. Gelukkig wordt het spoedig droog en ligt er hogerop meer dan genoeg sneeuw. Na afloop een drankje in de bus en terug in hotel Post een heerlijk diner met (standaard) een saladebuffet.

Op maandag gaan we opnieuw naar de Flumserberg, maar nu voor de (uitgestelde) langlaufles. Voor enkelen ligt de lat blijkbaar te hoog, want zij haken al snel af en kiezen de rest van de week voor wandelen. Waarschijnlijk heeft dit ook te maken met het voor beginners minder geschikte, nogal glooiende terrein. Bovendien gaat het ‘smiddags sneeuwen, waardoor het zicht drastisch afneemt. Om 15.30 uur stapt het complete gezelschap, na alweer een sportieve dag, moe maar opgewekt in de OAD-bus voor de terugtocht naar het hotel.

Voor dinsdag staat een excursie naar Davos op het programma. Helaas is gisterenavond de buschauffeur ongelukkig gevallen, zodat hij vandaag naar het ziekenhuis moet om de schade te laten opnemen. Alhoewel er gelukkig geen sprake blijkt te zijn van blijvend letsel, komt er vandaag een nieuwe chauffeur uit Nederland. In Davos is er naast heel veel sneeuw ook veel politie aanwezig vanwege het World Economic Forum dat daar wordt gehouden. Verder blijkt Davos nogal mondain met veel dure (horloge)winkels. Omdat het overwegend sneeuwt, heeft de kabelbaan omhoog naar de Jacobshorn weinig zin. Op de terugweg nemen we nog wel een kijkje in Bad Ragaz,een bekend kuuroord.

Vandaag, woensdag, staat de tocht naar het mooie Toggenburg op het programma, waar mooie loipes zijn voor de beginnende en gevorderde langlaufers en ook goed kan worden gewandeld en geskied tussen de dorpen Alt Sankt Johann en Unterwasser. Ook vandaag weer opnieuw sneeuwval en geen zon. Maar ondanks het mindere weer is de stemming opperbest en wordt er veel gelachen. Met name in de busrit terug naar het hotel met Harry als nieuwe chauffeur en Marjan als vrijwillige stewardess die de drankjes serveert.

Donderdagochtend moeten we al vroeg uit de veren, want vandaag staat de excursie per trein naar Arosa gepland. Daarom eerst met de gewone trein naar Chur, alwaar wordt overgestapt op de (smalspoor)Arosa-Express. Na een 'Rail-Away' achtige tocht door een prachtig sneeuwlandschap, waarbij de trein klimt naar een hoogte van 1800 meter, komen we om ongeveer half elf in Arosa aan. Het weer kan niet beter vandaag: stralend blauwe lucht en volop zon. Arosa blijkt bij uitstek een prachtig wandelgebied te zijn en de combinatievan sneeuw en zon levert vele mooie fotoplaatjes op. Op de terugweg bezoeken we nog het stadje Chur met zijn mooie middeleeuwse centrum en kathedraal. Al met al een zeer geslaagde dag.

Vandaag, alweer de laatste dag in Zwitserland, gaat de rit naar St. Margretenberg. Maar dat blijkt bij aankomst uitgestorven te zijn, zodat we terug rijden naar Toggenburg. Aldaar aangekomen kunnen we nog tot 14.30 uur sportief bezig zijn voordat de terugreis naar het hotel wordt aangevangen. Daar aangekomen moeten de langlaufschoenen en de ski's weer netjes naar maat en lengte worden gerangschikt voor de groep die de volgende week arriveert. Bovendien moeten de koffer 's avonds zijn gepakt, want die gaan alvast de bus in. Want morgen om 05.00 uur gaan we weer op huis aan. Na een heerlijk afscheidsdiner, waarbij het personeel namens de aanwezigen afzonderlijk wordt bedankt voor hun buitengewoon vriendelijke en zeer goede bediening, wordt er vanavond voor het eerst niet op uitgebreide schaal gekaart maar op tijd naar bed gegaan.

Na een tamelijk korte nachtrust en een goed ontbijt zit iedereen stipt op tijd in de bus, waarna de terugreis naar Nederland begint. Eerst is er nog sprake van aanzienlijke sneeuwval, maar eenmaal in midden Duitsland aangekomen wordt het droog en verloopt de reis verder zeer voorspoedig. Na een koffiestop met Kuchen in Weiberbrun en een zeer goede lunch in hotel Jägerhof arriveren we, eerder dan gepland omdat Kreuz Oberhausen om 16.00 uur voor de rest van het weekend wordt afgesloten, om 17.00 uur in Beek voor het traditionele afscheidsdiner van stamppot boerenkool en zuurkool. Om 19.30 zijn we weer terug in de Ronde Venen na een zeer geslaagde, sportieve maar vooral gezellige week met elkaar.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Deelnemers Spel & Sport op wintersportreis

Op zaterdagmorgen 21 januari om 06.00 uur stappen 42 deelnemers van Spel & Sport enhousiast in de bus naar Sargans in Zwitserland voor hun jaarlijkse wintersportreis. Onder hen wandelaars, langlaufers en skiërs. Na een voorspoedige reis arriveert het gezelschap om 20.30 uur in hotel Post, waar ze worden verwelkomd met … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: